ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Ο χρόνος των εκλογών, η Οικονομία και τα «κρυφά χαρτιά»

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Ο χρόνος των εκλογών, η Οικονομία και τα «κρυφά χαρτιά»
Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον «οδικό χάρτη» που θα χαράξει έως τις εκλογές INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του, στην έναρξη αυτής της άτυπης προεκλογικής περιόδου, με μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ανακοινώθηκε για το μεσημέρι της Δευτέρας (23-01-23) και με θέμα «Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας» 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανοίξει κύκλο θεματικών συνεντεύξεων, εστιάζοντας σε αρκετά διαφορετικά θέματα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνέντευξης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «φούντωσε» η φημολογία πως επίκεινται ανακοινώσεις για το χρόνο των εκλογών, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί και εντελώς απίθανο.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί από τους πολιτικούς συντάκτες για το πότε θα στηθούν οι κάλπες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του είναι βέβαιο ότι θεωρούν το ισχυρό χαρτί τους στο δρόμο προς τις εκλογές την Οικονομία. Τα νούμερα είναι μάλλον σύμμαχος της κυβέρνησης και είναι σαφές εδώ και καιρό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα επικαλείται σε κάθε ευκαρία. Η μείωση των φόρων, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας είναι τα χαρτιά που η κυβέρνηση θεωρεί ότι της δίνουν ώθηση στον αγώνα δρόμου μέχρι τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο, αφού ήδη από προηγούμενες ομιλίες και περιοδείες του έχει αποκαλύψει ότι κεντρικό σύνθημα στο δρόμο προς τις κάλπες θα είναι «περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές».

Δεν αποκλείεται στη συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει κάποιο μέτρο ή παροχή για το άμεσο μέλλον, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμα «κρυφά χαρτιά» που δεν έχει βγάλει ακόμα στην επιφάνεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση και στο πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις κρίσεις που συνέβησαν στη θητεία της, συνεχίζοντας τα πυρά προς την αξιωματική αντιπολίτευση την οποία θα παρουσιάσει ως αναξιόπιστη για να αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις.

Η αποδόμηση του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι επίσης ένα από τα κεντρικά στοιχήματα για το κυβερνητικό στρατόπεδο, κάτι που είναι εμφανές όχι μόνο από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και από τις τοποθετήσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών.

Μια πρώτη αίσθηση για τον άξονα πάνω στον οποίον θα κινηθεί το κυβερνητικό στρατόπεδο ως τις εκλογές έδωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γνωστό δημοσιογράφο του CNNi, Φαρίντ Ζακαρία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι Έλληνες θα συγκρίνουν τα τέσσερα χρόνια μιας «λαϊκιστικής» κυβέρνησης και τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν κερδίσουμε, που πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά και μια εκλογική διαδικασία που θα πρέπει να προσέξουν και στο εξωτερικό. Τα παλιά διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς δεν είναι πια σχετικά, όσο η διαιρετική τομή ανάμεσα λαϊκιστών και πραγματιστών, προοδευτικών δημοκρατών», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ