ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαροπούλου: «Σοβαρό ζήτημα, άπτεται της λειτουργίας των θεσμών» είπε η ΠτΔ

Συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαροπούλου: «Σοβαρό ζήτημα, άπτεται της λειτουργίας των θεσμών» είπε η ΠτΔ
Έχω εκφράσει την «ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης, εγώ επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση. Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων.

«Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία. Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για την χώρα μας που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια περιβάλλον ψηφιακές υπηρεσίες».

Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και προανείγγειλε ότι αύριο θα μιλήσει λεπτομερώς για τα όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.

«H δημοκρατική εκτροπή δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί», είπε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ