ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, αλλά και γκρίνια για την καθυστέρηση με τα ψηφοδέλτια

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, αλλά και γκρίνια για την καθυστέρηση με τα ψηφοδέλτια
Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν ως μονόδρομο την κατάθεση της πρότασης μομφής ύστερα κι από την επιβεβαίωση από την ΑΔΑΕ των παρακολουθήσεων κι ενώ ο χρόνος που απομένει σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο βαίνει μειούμενος EUROKINISSI

«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας προς το λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης».

Η κατακλείδα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στη Βουλή δίνει και το στίγμα της σημερινής (Παρασκευή, κατά τις 12 μ.μ.) του κονταρομαχίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ζητήσει τη συμμετοχή και του λαϊκού παράγοντα στη διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, άλλωστε, χαρακτηρίζουν ως μονόδρομο την κατάθεση της πρότασης ύστερα κι από την επιβεβαίωση από την ΑΔΑΕ των παρακολουθήσεων κι ενώ ο χρόνος που απομένει σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο βαίνει μειούμενος με τις εκλογές προ των πυλών.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημειώνουν πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ προτίμησαν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να μην πιάσουν στα χέρια τους την «καυτή πατάτα» των παρακολουθήσεων, μιλώντας για οτιδήποτε άλλο πέρα από το «παρακράτος Μητσοτάκη».

Στο μεταξύ, γκρίνια επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καθυστέρηση στη συγκρότηση κι ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Και όσο κι αν επιχειρείται από την Κουμουνδούρου να συνδεθεί αυτή η καθυστέρηση με το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία των εκλογών και με το ότι ούτε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν ανακοινώσει τα δικά τους ψηφοδέλτια, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην αξιωματική αντιπολίτευση που πιστεύουν ότι η σχετική αναγκαιότητα είναι μεγαλύτερη στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού «πρέπει να παρουσιάσει φρέσκα πρόσωπα για να πείσει».

Σημαντικό λόγο καθυστέρησης αποτελεί η διελκυστίνδα μεταξύ των τάσεων, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Όσοι, ωστόσο, γνωρίζουν τις προθέσεις του κ. Τσίπρα διαβεβαιώνουν το CNN Greece ότι στα ψηφοδέλτια δεν θα βρίσκονται μόνο νέα πρόσωπα με εντιμότητα, αλλά και ικανά να προσελκύσουν ψηφοφόρους από όμορους πολιτικούς χώρους, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Και αν αυτό θα ισχύσει μία φορά για τις πολυεδρικές εκλογικές περιφέρειες, θα ισχύσει στη χιλιοστή, όπως αναφέρουν με νόημα οι ίδιες πηγές, για τις μονοεδρικές, ιδίως αυτές τις οποίες μπορεί να χτυπήσει στα ίσα ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τις Θεσπρωτία, Κεφαλονιά και Γρεβενά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου πως μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα θα έχουν κλειδώσει και οι υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους και το σύνολο των περιφερειών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Και γι’ αυτές τις κάλπες η φιλοδοξία είναι να συγκροτηθούν ψηφοδέλτια νίκης τα οποία να μπορέσουν να συσπειρώσουν ψηφοφόρους της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ