ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η «μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ποια θα είναι τα «όπλα» του κάθε αρχηγού

Βουλή: Η «μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ποια θα είναι τα «όπλα» του κάθε αρχηγού
Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η ΙΝΤΙΜΕ

Σε υψηλούς τόνους και σε επίπεδο των αρχηγών αναμένεται να κινηθεί και η τελευταία ημέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «μάχες» και οι σκληρές εκφράσεις άλλωστε που επικράτησαν τις δύο μέρες της συζήτησης έδειξαν ότι η αντιπαράθεση θα βρίσκεται στο «κόκκινο» μέχρι το τέλος της συζήτησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί τόσο την υπόθεση Καλογρίτσα, όσο και την «ύποπτη» σχέση ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΔΑΕ, θέματα που στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι πλήττουν το κύρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στην ανάγκη σταθερότητας στη χώρα, η οποία, θα πει, μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πάρει και πρώτος τον λόγο από το βήμα της Βουλής, θα επιμείνει σε υψηλούς τόνους στις κατηγορίες ότι το θέμα των παρακολουθήσεων ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού και θα ζητήσει σαφείς απαντήσεις για το πόρισμα της ΑΔΑΕ, που επιβεβαιώνει την παρακολούθηση τουλάχιστον έξι προσώπων. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά άλλωστε ότι «μετά από έξι μήνες θεσμικής αντιμετώπισης του σκανδάλου των υποκλοπών θα έχουμε κορύφωση με το υπέρτατο θεσμικό όπλο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές».

Η συζήτηση σημαδεύτηκε από σκληρές κόντρες, με πρώτη αυτή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, όταν υποβληθηκε η πρόταση δυσπιστίας, που είχε και άρωμα… αρχαίων ελληνικών.

Η Βουλή έζησε άλλη μία «παραδοσιακή» αντιπαράθεση μεταξύ Γεωργιάδη – Πολάκη που εξαπέλυσαν πυρά εκατέρωθεν για στήριξη από επιχειρηματίες.

Η συζήτηση είχε αρκετές στιγμές έντασης, ακόμα και για διαδικαστικά θέματα, αλλά όπως πάντα τα βλέμματα στρέφονται προς το κοινοβούλιο όταν ξεκινά η «μητέρα όλων των μαχών» αυτή μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ