ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης προς Ερντογάν: Με τα Rafale και τα Viper θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία

Γεωργιάδης προς Ερντογάν: Με τα Rafale και τα Viper θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία
«Θέλω να πω στον κύριο Ερντογάν πως αν τολμούσε να έρθει νύχτα, μεσημέρι, πρωί ή απόγευμα, τα Rafale και τα Viper θα συνέτριβαν την τουρκική πολεμική αεροπορία» ανέφερε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για τις τουρκικές προκλήσεις και τη θέση της Ελλάδας απέναντι σε κάθε δήλωση περί «νυχτερινής αποβάσεως» μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, καλεσμένος στον ΣΚΑΪ, μίλησε μεταξύ άλλων για το «Καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και τη σύλληψη του Μάξιμου Σαράφη.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά τις Ελλάδας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «κάθε φορά που ακούμε τον Ερντογάν να λέει αυτές τις ανοησίες πως θα έρθει νύχτα, μας πιάνουν τα γέλια. Θέλω να πω στον κύριο Ερντογάν πως αν τολμούσε να έρθει νύχτα, μεσημέρι, πρωί ή απόγευμα, τα Rafale και τα Viper θα συνέτριβαν την τουρκική πολεμική αεροπορία και μετά έχοντας την πλήρη αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο, θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πολεμική διάθεση, από την ελληνική πλευρά «δεν παίρνουμε τα αεροσκάφη για να κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία. Πιστεύουμε όμως στο αρχαίο ρωμαϊκό ρητό, πως αν θέλεις ειρήνη, να είσαι έτοιμος για πόλεμο. Λέω λοιπόν στον Ερντογάν πως με την Ελλάδα δεν μπορείς να τα βάλεις. Ήρθε ο Μητσοτάκης και οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν, πήραμε τορπίλες, παραγγείλαμε φρεγάτες, κάναμε συμμαχία με τη Γαλλία, με την Αμερική, αγοράσαμε τα Rafale, συνεχίζουμε με ταχύτητα την αναβάθμιση των Viper, στείλαμε αίτηση για να μπούμε στα F-35 και όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισε» κατέληξε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ