ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Λοβέρδου - Κατρούγκαλου στη Βουλή για τις δηλώσεις Τσαπανίδου

Καυγάς Λοβέρδου - Κατρούγκαλου στη Βουλή για τις δηλώσεις Τσαπανίδου
Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου ότι μια μελλοντική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών. Η κόντρα μεταφέρθηκε και στη Βουλή, όπου Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κατρούγκαλος είχαν ένα έντονο φραστικό επεισόδιο.

«To ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν» σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτες, καταδικαστέες και απαράδεκτες τις δηλώσεις της κ. Τσαπανίδου και σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει ενόψει εκλογών σε «κακό» δρόμο.

«Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε μία παρέμβαση σύντομη πλην απολύτως επιβεβλημένη. Και λέω επιβεβλημένη γιατί μου είναι αδιανόητο να μην αναφερθώ από αυτό εδώ το βήμα στο απολύτως αδιανόητο που για άλλη μια φορά προέβη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή τη φορά δια της εκπροσώπου τύπου του. Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να ακουστεί δυνατά και να είναι πεντακάθαρο. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν», είπε και πρόσθεσε:

«Οι δηλώσεις που έγιναν για τον αρχηγό της παράταξης μας με τα υπονοούμενα που αφέθηκαν είναι ανεπίτρεπτες, είναι απαράδεκτες και είναι καταδικαστέες. Θα μου πείτε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει σε τέτοιες κατηφόρες. Εύχομαι βεβαίως για το καλό της χώρας να είναι η τελευταία. Δεν μπορώ να πω όμως ότι το ελπίζω. Και δεν μπορώ επίσης να πω ότι εκπλήσσομαι από τις δηλώσεις της εκπροσώπου. Γιατί απλούστατα μιλά ευθέως ανάλογα με το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί. Τέτοιες συμπεριφορές όμως σε μας δεν περνάνε. Πολύ κακό δρόμο διάλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει ενόψει εκλογών. Είναι συνηθισμένοι να μετατρέπουν σε βούρκο κάθε πεδίο πολιτικής μάχης. Και αυτή τη φορά, τους αντιμετωπίζουμε με σθένος. Ξαναλέω και κλείνω: το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν».

Στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη παρέπεμψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε εξωφρενικά όσα ακούστηκαν.

«Είχε αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης πως ήθελαν να καταγράφουν την προσωπική του ζωή κάτι που συνιστά απόπειρα εκβιασμού», είπε και πρόσθεσε:«Είναι εξωφρενικά όσα ακούστηκαν, δεν θεωρώ τίμια την προσπάθεια των στελεχών που επιθυμούν να συνεργαστούν με την ΝΔ, να χρησιμοποιούν αυτό τον υπονομευτικό τρόπο. Πιστεύω στις δηλώσεις του ίδιου του κ.Ανδρουλάκη που μιλά για κυβέρνηση σοσιολδημοκρατίας, εξ'ορισμού αυτό αποκλείει την ΝΔ. Να μην υπονομεύουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους και να μην υποσκάπτουν το κλίμα προς τις εκλογές».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντέτεινε ότι η τοποθέτηση του δεν αφορούσε στο θέμα των συκοφαντιών αλλά στη συκοφαντική -όπως είπε- δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι οι αναφορές Κατρούγκαλου είχαν προβοκατόρικα χαρακτηριστικά.

Α. Λοβέρδος: Πολιτική με εκβιασμό δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Στην κόντρα παρενέβη και ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που μίλησε για εισπήδηση του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους χώρους.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Βλέπω ένα τεράστιο φλερτ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε τους Σαμαροβενιζέλους και έχει αγκαλιάσει την σοσιαλδημοκρατία, προσπαθεί να κάνει εισπήδηση σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Σχολίασε παράλληλα, την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετέχει στις ψηφοφορίες, λέγοντας ότι γυρνά την πλάτη στους δημοκρατικούς θεσμούς και προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες προς την ΝΔ. «Δημιουργεί ανάγκη για σταθερότητα και ασφαλές και βέβαιο αποτέλεσμα στην κάλπη και όχι να πάμε σε μια λογική εκβιασμών», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ