ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση για συκοφαντία στον απόστρατο αστυνομικό

Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση για συκοφαντία στον απόστρατο αστυνομικό
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, κατά του αστυνομικού για την καταγγελία του, θα στραφεί και ο ίδιος ο γιος του ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του, καταθέτει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

«Φεύγοντας από εδώ, θα πάω στο υπουργείο και στις 11 πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε, κατά του αστυνομικού για την καταγγελία του, θα στραφεί και ο ίδιος ο γιος του. «Μοναδικό του έγκλημα ότι είναι παιδί μου» ανέφερε ο υπουργός.

Μιλώντας για την υπόθεση, σημείωσε ακόμα: «Στην υπόθεση της καταγγελίας. Για πάρα πολλούς μήνες ο άνθρωπός που ήταν διοικητής (σ.σ. στο εσωτερικών υποθέσεων) διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου παρείχε ενημέρωση, ιδίως για θέματα που έφτασαν και αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές στελεχών ή αστυνομικών. Δεν υπήρξε τέτοιου είδους ενημέρωση και, ω του θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να αποστρατευτεί».

«Ένας ακόμα αστυνομικός μισή ώρα πριν αποστρατευτεί κατέθεσε σ’ αυτόν που αποστρατευόταν ότι ο Καραμαλάκης τον πίεσε να κουκουλώσει υπόθεση του γιου μου, πριν 1,5 χρόνο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει την παραμικρή σχέση εκ των πραγμάτων. Ούτε αυτός που έκανε την κατάθεση λέει για μένα. Αναπαράγουν ιστορίες που δεν αφορούν εμένα. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό. Είμαστε δύο μήνες πριν από τις εκλογές, μόλις ετέθη υπόψιν μου το γεγονός, δική μας δουλειά είναι η κάθαρση όπου υπάρχει τέτοιο πρόβλημα», συνέχισε.

«Αυτός που έκανε την καταγγελία, μου είπε ο κ. Κούγιας, ότι έχει οικογενειακή επιχείρηση με πρατήρια βενζίνης. Εγώ μένω σε μια ουσία. Δεν αναρωτιέται κανείς, γιατί όλα αυτά βγήκαν αμέσως μετά τις κρίσεις των αξιωματικών; Σπάσαμε αυγά. Ήταν πολιτική επιλογή και απόφαση δική μου και του πρωθυπουργού. Εγώ στο υπουργείο πήγα πριν 16 μήνες, εργάζομαι 24 ώρες το 24ωρο, σε άριστη συνεργασία με τους αστυνομικούς εκτός από λίγες περιπτώσεις, που είμαι υποχρεωμένος να τις διερευνώ. Δεν πρόκειται να με κάμψουν με συκοφαντίες, το φως της αλήθειας είναι ισχυρότερο. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες που πιστεύω» τόνισε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Documento, ανώτατος αξιωματικός της 'Αμεσης Δράσης κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου, να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ