ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία για Κασιδιάρη - Την Τρίτη η ψήφισή της

Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία για Κασιδιάρη - Την Τρίτη η ψήφισή της
Υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής επεσήμαναν πως η ρύθμιση θα «στενέψει το πεδίο εφαρμογής αποκλεισμού κομμάτων ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή η κυβερνητική ρύθμιση που θα βάζει «φρένο» στην κάθοδο του Κασιδιάρη, αλλά και τυχόν αχυρανθρώπων στην ηγεσία του κόμματος στην εκλογική διαδικασία.

Επιφυλάξεις για την τροπολογία που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης διατηρούν πάντως, και γαλάζια στελέχη, που εκτιμούν πως η κατάθεση ρύθμισης «αβαντάρει» τον πρωτόδικα καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη και πως πολιτικά θα ήταν προτιμότερο να αγνοηθεί. Σημείωναν δε, πως ακόμη και εάν στις πρώτες εκλογές λάβει ένα ποσοστό 3%, στις δεύτερες είναι βέβαιο ότι θα «εξαφανιστεί».

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής, θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που συζητείται και ψηφίζεται την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως η ρύθμιση θα «στενέψει το πεδίο εφαρμογής αποκλεισμού κομμάτων, περιορίζοντας την απαγόρευση με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τις οποίες καταδικάστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Με δεδομένες τις αντιδράσεις των κομμάτων υπογράμμιζαν ακόμη, ότι η τροπολογία δεν θα μπορεί να εργαλειοποιηθεί για άλλες περιπτώσεις και δεν θα ποινικοποιεί την ιδεολογία όσο αποκρουστική και αν είναι, αλλά την πράξη.

Τη δική του τροπολογία έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ