ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες πρωτοβουλίες Τσίπρα – Γιατί κατέληξαν στην αναστολή για Κασιδιάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες πρωτοβουλίες Τσίπρα – Γιατί κατέληξαν στην αναστολή για Κασιδιάρη
Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως είναι αρκετοί οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι σε δημόσιες εμφανίσεις τους άφηναν υπονοούμενα για το αν το ΚΚΕ θα σεβαστεί το Σύνταγμα της αστικής δημοκρατίας στη μακρινή, έστω, περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές EUROKINISSI

Νέες θεσμικές, αλλά και πολιτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, και σήμερα Δευτέρα να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία- έκπληξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά την τροπολογία που κατάθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τον αποκλεισμό του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, περιστρέφεται γύρω από την αναστολή της δυνατότητας κατάρτισης συνδυασμών σε κόμματα με ρατσιστικό λόγο προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση με την αποκαλούμενη «θεωρία των δύο άκρων» και να είναι συνταγματική.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, σημειώνουν με νόημα πως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες οι οποίοι σε δημόσιες εμφανίσεις τους άφηναν υπονοούμενα για το αν το ΚΚΕ θα σεβαστεί το Σύνταγμα της αστικής δημοκρατίας στη μακρινή, έστω, περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

«Πώς να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση της οποίας υπουργός Εσωτερικών είναι ο Μάκης Βορίδης κι έναν Άρειο Πάγο εισαγγελέας του οποίου είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος πως δεν θα μεθοδεύσουν άλλη μία Συνταγματική εκτροπή; Η απαγόρευση, εξάλλου, ενός κόμματος αντίκειται στο άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος. Γι’ αυτό και μιλάμε για αναστολή», επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσδιορίζουν και επακριβώς τους λόγους αναστολής, μιλώντας για κόμματα που στο καταστατικό τους υποκινούν, προκαλούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία.

Όσον αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, στην Κουμουνδούρου δίνουν νέες διαβεβαιώσεις ότι η Πολιτική Γραμματεία που θα τα επικυρώσει θα συγκληθεί αυτή την εβδομάδα, ενώ όταν ρωτιούνται για τη σχετική καθυστέρηση αναφέρουν πως ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ανακοινώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των δικών τους ψηφοδελτίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ