ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς θέτουμε τη δημόσια ατζέντα, θα είμαστε πρώτοι»

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς θέτουμε τη δημόσια ατζέντα, θα είμαστε πρώτοι»
«Επίθεση φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Ύστερα κι από την «πολύ επιτυχημένη», κατά τα δικά τους λόγια τουλάχιστον, ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πιστεύουν ότι η πρωτιά είναι εφικτός στόχος, βασίζοντας αυτήν τους την αισιοδοξία και στο ότι μπορούν να προσελκύσουν τους ουκ ολίγους αναποφάσιστους στα δικά τους ψηφοδέλτια.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εντάσσεται και η επίθεση φιλίας στους ψηφοφόρους του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, αλλά και το «στρίμωγμα» στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Το πρώτο ζητούμενο, βεβαίως, είναι οι αναποφάσιστοι να μην απέχουν της ψηφοφορίας, στόχος που δυσκολεύει, όπως παραδέχονται στην αξιωματική αντιπολίτευση, από «αυτογκόλ» όπως η επιθετική αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου στην «πρόκληση»- με αυτόν τον τρόπο τη χαρακτηρίζουν- της Άννας Καραμανλή να επιδείξει μια χαμογελαστή φωτογραφία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω εθνικού πένθους για τους αδικοχαμένους πιλότους μας.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ικανοποιημένοι κι από το ότι με κινήσεις τους όπως η αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες εξακολουθούν να θέτουν οι ίδιοι τη δημόσια ατζέντα και να κλιμακώνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

Από την άλλη, η απόφαση για αποχή ελήφθη και πάνω στη βάσιμη υπόθεση πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων δηλαδή, ύστερα κι από το «πράσινο φως» που φέρεται να έχει δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αν, όμως, τελικώς πραγματοποιηθούν το Μάιο, παραδέχονται και στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ότι η κυβέρνηση θα έχει προλάβει να περάσει αρκετά νομοθετήματα με θετικό πρόσημο για τους πολίτες κι αυτά να μην έχουν ψηφιστεί από τους ίδιους, δημιουργώντας τους ένα επιπλέον πολιτικό πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η «επιτηδευμένη» σε βάρος τους πόλωση από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τα όσα έχουν λεχθεί περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη, αξιοποιείται από τη ΝΔ και τα παραθεσμικά κέντρα που τη στηρίζουν προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά την τροπολογία Κασιδιάρη, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο και για «τεράστια κι απαράγραπτη» ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι χαρακτηριστικό πως κατά τον πρώτο χρόνο του στη φυλακή, στο κανάλι Κασιδιάρη στο YouTube αναρτήθηκαν περισσότερα από 47 βίντεο με τοποθετήσεις του, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα το κανάλι απόκτησε 32.000 συνδρομητές κι ακόμα 22.000 τον επόμενο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ