ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι σε πόλεμο με ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα γυρίζουμε και το μάγουλο

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι σε πόλεμο με ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα γυρίζουμε και το μάγουλο
Στην Κουμουνδούρου, δεν τρέφουν αυταπάτες, γι’ αυτό και δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, ώστε να είναι πρώτοι στην κάλπη της απλής αναλογικής Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει σήμερα Δευτέρα την πορεία του προς το λαό ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιβανώφειο» στις 18.30.

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει λόγο και για υποτίμηση της πόλης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στο θέμα του μετρό για το οποίο θα πει πως θα έπρεπε ήδη να είχε παραδοθεί με το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σημερινή κυβέρνηση το πήγε πίσω αποδιοργανώνοντας τη ζωή της πόλης.

Παραλλήλως, θα υποστηρίξει πως το κόμμα του έχει ένα σχέδιο επανεκκίνησης της Θεσσαλονίκης με κοινωνικά κι αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, που θα αφήσει πίσω τα τελευταία τριάμισι χρόνια που την πλήγωσαν βαθιά.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και το διμέτωπο της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να κλιμακώσει την κριτική του, υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως πως ο αντίπαλος βρίσκεται στη ΝΔ κι όχι στην προοδευτική παράταξη.

«Δεν είναι επιθυμία Τσίπρα ένας πόλεμος με τη Χαριλάου Τρικούπη- παραμένει, άλλωστε, ο επικρατέστερος μετεκλογικός εταίρος-, αλλά δεν θα στρέφει το μάγουλο από την άλλη πλευρά κάθε φορά που θα του επιτίθεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κι αυτό θα κάνει και στη Θεσσαλονίκη», μας διαβεβαιώνουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, δεν τρέφουν αυταπάτες, γι’ αυτό και δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, ώστε να είναι πρώτοι στην κάλπη της απλής αναλογικής και να ορίσουν οι ίδιοι τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Μπορεί, εξάλλου, να εκφράζουν την (αυτό)πεποίθησή τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι σε περίπτωση ήττας με μικρή διαφορά ο πειρασμός Μητσοτάκη κι Ανδρουλάκη να συγκυβερνήσουν θα είναι πολύ μεγάλος πριν η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές από τις οποίες η ΝΔ, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, ενδέχεται σοβαρά να βγει ηττημένη και το ΠΑΣΟΚ με ένα ποσοστό κάτω του 10%.

Ως προς τα ψηφοδέλτια, αυτό που βγαίνει προς τα έξω τις τελευταίες ώρες είναι πως οι συμμετέχοντες σε αυτά θα εκφράζουν όλες τις κοινωνικές κι επαγγελματικές κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ