ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία
Οι δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία AP Photo/Ghaith Alsayed

Τα συλλυπητήρια ολόκληρου του ελληνικού λαού στην Τουρκία και τη Συρία και στις οικογένειες των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Στεκόμαστε με αλληλεγγύη, στηρίζουμε την προσπάθεια των σωστικών ομάδων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου και δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της η ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Τη βαθιά του οδύνη για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα αποστείλει άμεσα βοήθεια και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όσους επλήγησαν.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον τουρκικό και συριακό λαό, εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η διεθνής βοήθεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. «Η Ελλάδα ανακοίνωσε την ετοιμότητά της για άμεση στήριξη», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Αλληλεγγύη με τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όλα αυτά θυσιάζονται στον βωμό των κερδών, των μεγάλων συμφερόντων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πληρώνουν με κάθε τρόπο οι λαοί», τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρει ακόμη ότι αποδεικνύεται ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, «αντίθετα τους ενώνουν τα ίδια βάσανα και προβλήματα, γι’ αυτό και πρέπει να τους ενώσει και ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ