ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Αναχωρεί από την Αθήνα για την Τουρκία C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ

Οικονόμου: Αναχωρεί από την Αθήνα για την Τουρκία C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ
Εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τη θλίψη της για τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των δύο λαών, εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε δημόσια τη θλίψη και τη συμπαράσταση του και τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά».

Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των δύο κρατών αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής, διευκρινίζοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία μέσα από επιχειρησιακά και διπλωματικά κανάλια.

«Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ακόμη και εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ, με προσωπικό του ΕΚΑΒ, με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας ο κ. Λέκκας, προκειμένου να συνδράμει στη διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ