ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο προεκλογικό σποτ για τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο προεκλογικό σποτ για τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως η επιχείρηση της γειτονιάς μπορεί να είναι μικρή, αλλά για τη γειτονιά είναι μεγάλη και για την Ελλάδα είναι σπουδαία Screen Grab - ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο προεκλογικό σποτ έδωσαν στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, αυτήν τη φορά εστιάζοντας στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις, αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ και με το σύνθημα «Προγραμματισμένα. Υπολογισμένα. Δίκαια».

Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου υπόσχεται διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με δίκαιο τρόπο ώστε οι μεσαίοι, μικρομεσαίοι και μικροί επιχειρηματίες να πάρουν πραγματική ανάσα.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για ένταξη εκ νέου όσον απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019 στις 120 δόσεις και νέα ρύθμιση 120 δόσεων για όσους δεν έχουν ενταχθεί, καθώς και προστασία ξανά της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.

«Γίνεται; Γίνεται. Προγραμματισμένα, υπολογισμένα, δίκαια. Εάν παταχθεί η αισχροκέρδεια, εάν φορολογηθούν τα υπερκέρδη της ενέργειας, των τραπεζών και των διυλιστηρίων. Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και είναι μετρημένο και ρεαλιστικό, με προτεραιότητα στον Νάσο, τον πρωταγωνιστή του σποτ», όπως αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια πληρώνουν την αδικία του τέλους επιτηδεύματος γιατί η οικονομία χρειαζόταν εφόδια για να αντέξει: «Όμως, οι ημέρες αυτές πρέπει να τελειώσουν εδώ και τώρα, κοστολογημένα και με σχέδιο.

Επίσης, όπως ακριβώς ίσχυε επί διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός. Με τη δημιουργία δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό τομέα και παρεμβάσεις για μικροπιστώσεις, καθώς και με αφορολόγητο στα δέκα χιλιάδες ευρώ, οι μεσαίοι, μικρομεσαίοι και μικροί επαγγελματίες μπορούν ξανά να πάρουν την αξιοπρέπειά τους πίσω. Να έχουν τη ρευστότητα εκείνη που θα τους εξασφαλίσει επιχειρηματικά, αλλά κυρίως θα βγάλει τη ζωή τους από το ξεθωριασμένο περιθώριο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η επιχείρηση της γειτονιάς μπορεί να είναι μικρή, μπορεί να έχει λίγους υπαλλήλους, αλλά για τη γειτονιά είναι μεγάλη και για την Ελλάδα αυτή η επιχείρηση είναι σπουδαία και είναι δίκαιο να έχει σύμμαχο την πολιτεία και κάθε έναν από εμάς.

Αναλυτικά, οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ περιλαμβάνουν:

  • Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
  • Ρύθμιση χρεών: διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου
  • Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.
  • Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.
  • Νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους (Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις).
  • Ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.
  • Μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Δημόσιος Πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ