ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πάντως, στο οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση των Πόπης Τσαπανίδου, Βαγγέλη Αποστολάκη και Όθωνα Ηλιόπουλου, θα ανακοινωθεί αργότερα (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, στις 15.30, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η οποία αναμένεται να εγκρίνει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές πριν η τελική έγκριση δοθεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Την Παρασκευή, εξάλλου, μπήκαν και οι τελικές πινελιές, ύστερα από σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, και τον διευθυντή του γραφείου του, Μιχάλη Καλογήρου, οι οποίοι είχαν αναλάβει και την εργασία ξεσκαρταρίσματος κι επιλογής των υποψηφίων που θα αποδεικνύουν, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, την αμφίπλευρη διεύρυνση προς τα Αριστερά και προς το Κέντρο.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πάντως, στο οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση των Πόπης Τσαπανίδου, Βαγγέλη Αποστολάκη και Όθωνα Ηλιόπουλου, θα ανακοινωθεί αργότερα, όπως και κάποιες προσωπικές επιλογές του κ. Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται η αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα με πηγές της Κουμουνδούρου να μιλούν με βεβαιότητα για ένα ποσοστό άνω του 30%, αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων.

Στο μεταξύ και με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως «ο Ανδρέας Πάτσης δεν ήταν λάθος, αλλά το πρόγραμμα Μητσοτάκη».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν στην επιχειρηματολογία τους:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχικώς έδωσε παράταση στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πιέσεις της τρόικας που είχαμε υποστεί τότε. Όταν έληξε αυτή η παράταση κατάργησε κάθε πλαίσιο, ψήφισε έναν πτωχευτικό νόμο με τον οποίο καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ φρόντισε τα διάφορα funds να λειτουργήσουν με νόμο του 2003 που δεν δίνει καμία προστασία στους δανειολήπτες και στερεί από το κρατικό ταμείο φορολογικά έσοδα 50 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά όταν το υπουργικό συμβούλιο χρωστά 12 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και η ΝΔ 390 εκ.».

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, θα αξιοποιήσουν τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη για τη «διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα», όπως τιτλοφορείται, προκειμένου να ανανεώσουν το δημόσιο ενδιαφέρον για τις παρακολουθήσεις, αλλά και να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ προς την κατεύθυνση αποκήρυξης του κ. Μητσοτάκη ως πιθανού κυβερνητικού του εταίρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ