ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Νέοι συνοριοφύλακες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για να εξασφαλίσουν τα μόρια που θα τους διασφαλίσουν ότι θα τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης eurokinissi

Έξι υποψήφιοι συνοριοφύλακες, από τους 250 συνολικά, ήταν παντρεμένοι πριν περάσουν στη Σχολή του Διδυμοτείχου. Τουλάχιστον 40 «παντρεύτηκαν» με σύμφωνο συμβίωσης αφού βγήκαν από τη σχολή προκειμένου να πάρουν 5-7 μόρια, ώστε να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη αντί για την Ορεστιάδα. Αναμεσά τους και ένα ζευγάρι ανδρών συνοριοφυλάκων που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

Υπήρξαν επίσης οι ενδείξεις ότι άλλοι τουλάχιστον 65 νέοι συνοριοφύλακες θα υπέγραφαν και αυτοί σύμφωνα συμβίωσης έως αύριο που είναι η καταληκτική ημερομηνία τοποθέτησής τους.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως τα σύμφωνα συμβίωσης στην πλειοψηφία τους, είναι εικονικά και για αυτό τον λόγο υπήρξε η παρέμβαση του υπουργού προστασίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, που ζήτησε να διερευνηθούν σχετικές καταγγελίες. Αξίζει να σημειωθεί πως το σύμφωνο συμβίωσης, έδινε στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων, την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δεύτερη επιλογή είναι η Ορεστιάδα για την οποία δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να υπηρετήσουν εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ