ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Νεκτάριο Σαντορινιό: Ένας νησιώτης μαχητής

ΣΥΡΙΖΑ για Νεκτάριο Σαντορινιό: Ένας νησιώτης μαχητής
Στην κηδεία του βουλευτή Δωδεκανήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο όπου διέμενε με την οικογένειά του, θα παρευρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και μεγάλη αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Ένας νησιώτης μαχητής»: Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι και στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να χαρακτηρίσουν τον Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος έφυγε χθες Δευτέρα από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον οποίο πάλεψε με γενναιότητα μέχρι τέλους, παρά τους αφόρητους πόνους που αισθανόταν ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στην κηδεία του βουλευτή Δωδεκανήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο όπου διέμενε με την οικογένειά του, θα παρευρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και μεγάλη αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της Βουλής.

Είναι ενδεικτικό πως έχουν μισθωθεί δυο τσάρτερ πτήσεις και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που θέλουν να αποχαιρετήσουν τον πρώην υπουργό.

Κι αν το μεταφορικό ισοδύναμο και η υδροδότηση των νησιών θεωρούνται τα πιο εμβληματικά από τα έργα του στο υπουργείο Ναυτιλίας- ο κ. Τσίπρας τον αποκάλεσε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς- οι συνεργάτες του, μιλώντας στο CNN Greece, στέκονται στο συντονισμό από τον ίδιο της διάσωσης 1.200 ανθρώπων στο λμάνι της Ραφήνας κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Μάτι, στον ασφαλή ελλιμενισμό του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά και στην απορρύπανση του Σαρωνικού ύστερα από το ατύχημα της «Αγίας Ζώνης».

Στο πλαίσιο, εξάλλου, του άτυπου τριήμερου πένθους που κήρυξαν στην Κουμουνδούρου ανεστάλησαν όλες οι κομματικές εκδηλώσεις μέχρι κι αύριο, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής Γραμματείας που θα επικύρωνε το 80% των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες όλο και περισσότεροι στην αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετούν στις 9 Απριλίου, με τις δεύτερες στις 21 Μαΐου εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα και για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, ο κ. Τσίπρας θα πυκνώσει τις ομιλίες του στη Βουλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας έδωσε τρεις.

Όλες οι συγκλίνουσες πληροφορίες, εξάλλου, οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι αποφάσεις για τις υποψηφιότητες για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, θα ληφθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές, όταν δηλαδή θα έχει διαμορφωθεί κι ένα νέο κομματικό τοπίο με τους επιτυχόντες κι αποτυχόντες πολιτευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ