ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για το αδιάβλητο των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για το αδιάβλητο των εκλογών
Το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 300 από τους 443 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη δείχνουν στην κυβέρνηση για αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών.

Kαι δεν εννοούν μόνο την ημέρα της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζουν, άλλωστε, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τις αρχές Νοεμβρίου να οριστεί, με διακομματική συναίνεση, υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ κι όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που διαθέτουν συστήματα παρακολουθήσεων, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το χθεσινό (Τετάρτη) δημοσίευμα του «Guardian» για τη δράση ομάδας Ισραηλινών συμβούλων που είχε επιδοθεί σε συντονισμένη χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών σε 30 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που έρχεται σε συνέχεια ρεπορτάζ για τη συνεργασία της Majoritas με τη ΝΔ το 2019 για τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και, φυσικά, της υπόθεσης των παρακολουθήσεων επιτάσσουν, κατά την Κουμουνδούρου, την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι «σκοτεινές» υποθέσεις.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, προσδιορίζεται για το Σάββατο, οπότε κι αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των περίπου 300 από τους 443 υποψηφίους (περίπου του 80%), με τους υπόλοιπους να αποτελούν προσωπικές επιλογές Τσίπρα που θα ανακοινωθούν εγγύτερα στην ημερομηνία της κάλπης.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται το πρωί της Παρασκευής να επισκεφθεί τα Τρίκαλα πριν την ομιλία του το απόγευμα της ίδια ημέρας (στις 18.30) στην Καρδίτσα, η οποία η θα εστιάσει και στα αγροτικά ζητήματα.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες Αγροτικής Πολιτικής, Σταύρος Αραχωβίτης κι Ολυμπία Τελιγιορίδου, άλλωστε, επισκέφθηκαν χθες το μπλόκο στον Ε65 δηλώνοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στις αγροτικές κινητοποιήσεις και ζητώντας από τους αγρότες να δώσουν μαζικό παρών στην ομιλία Τσίπρα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου για Νίκο Παππά (πιθανότατα θα ανακοινωθεί στις 24 Φεβρουαρίου) και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ελπίζοντας βασίμως μετά τις σχετικές αθωωτικές εισαγγελικές αγορεύσεις στην επαναφορά του ηθικού τους πλεονεκτήματος ως βασικού τους ατού στο δρόμο προς τις κάλπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ