ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Εν αναμονή της απόφασης για την αποφυλάκισή της ή μη - Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της

Εύα Καϊλή: Εν αναμονή της απόφασης για την αποφυλάκισή της ή μη - Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της
Η Εύα Καϊλή βρέθηκε για τρίτη φορά σήμερα, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου INTIME / European Union

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η ακρόαση της Εύα Καϊλή που βρέθηκε για τρίτη φορά σήμερα, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, από το οποίο ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πλέον αναμένεται η απόφαση για την αποφυλάκισή της ή μη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων της η Εύα Καϊλή μίλησε στο τέλος και υποστήριξε πως όλη αυτή η διαδικασία της έχει κοστίσει επαγγελματικά και πολιτικά και πως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που την έχει διαλύσει.

Η υπεράσπισή της επανέλαβε ότι η κατάσταση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είναι δύσκολη καθώς είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και δε μπορεί να παραμένει υπό κράτηση.

Να σημειωθεί ότι ενώπιον των Αρχών βρέθηκαν σήμερα ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μάρκ Ταραμπέλα, καθώς και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης

Η κυρία Καϊλή αναμενόταν να δηλώσει στις βελγικές Αρχές και πάλι αθώα για το σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ.

Στο πλευρό της έσπευσαν χθες 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που αποκάλυψε τη σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπηθεί αυτή τη φορά από τον ποινικολόγο, Σβεν Μαρί, γνωστό για την υπεράσπιστη του μόνου επιζώντα εκ των τρομοκρατών των επιθέσεων στο Παρίσι το 2015.

Η σημερινή ημέρα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καθοριστική για τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, καθώς μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ιθύνων νους του δικτύου Μάριο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ