ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυπώνουν αμφίπλευρη διεύρυνση και ανανέωση

Τσίπρας για ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυπώνουν αμφίπλευρη διεύρυνση και ανανέωση
Χαρακτήρισε αδιανόητα τα σενάρια που εξυφαίνει τελευταίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Για ψηφοδέλτια αμφίπλευρης διεύρυνσης κι ανανέωσης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία η οποία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αφού η σχετική προεργασία έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθεί το 76% των ψηφοδελτίων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε, μάλιστα, πως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής σημαίνει σταθερότητα χωρίς δεύτερες και τρίτες εκλογές, όπως επιθυμεί ο πρωθυπουργός, αφού θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε αδιανόητα τα σενάρια που εξυφαίνει τελευταίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, υποστηρίζοντας πως είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ δεν σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα. Τα ψηφοδέλτια αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, τη διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στη συλλογική μας προσπάθεια», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ίδιος, εξάλλου, τόνισε πως βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων, η οποία θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων κι από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο χρονικό διάστημα στα μεγάλα προβλήματα, «που έχουν την σφραγίδα Μητσοτάκη», της καθημερινότητας των πολιτών, στην αισχροκέρδεια, στους πλειστηριασμούς, στο κοινωνικό κράτος και στο κράτος δικαίου.

Ειδικότερα, κατά τον κ. Τσίπρα:

  1. Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας κι εξασφαλίζει δισεκατομμύρια ευρώ υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
  2. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη– Σταθάκη, μετά το νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.
  3. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
  4. Η παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη. Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ