ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Θέλουμε γρήγορη έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

Πλεύρης: Θέλουμε γρήγορη έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού
Γρήγορη έρευνα για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Γρήγορη έρευνα για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που έμενε στη δομή στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί εάν ήταν σωστή η ιατρική συμβουλή να λάβει αντιβίωση και να μη νοσηλευτεί.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι καθώς το παιδί έχασε τη ζωή του σε μια κοινωνική δομή και επειδή υπήρξε επίσκεψη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ζήτησε -όπως πάντα γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, να εξεταστεί εάν η ιατρική γνωμάτευση ήταν σωστή «ή αν υπάρχει τυχόν ιατρικό λάθος».

Εξέφρασε ακόμη τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού.

«Κανείς δεν λέει ότι έχει τελειώσει η πανδημία»

Σχετικά με τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η πανδημία παραμένει» και πως «κανείς δεν λέει ότι έχει τελειώσει». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι από εδώ και πέρα οι κοινωνίες μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τον κορωνοϊό.

Πότε θα εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία

Σχετικά με το πρόβλημα των «ράντζων» στα νοσοκομεία, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η κατάσταση βελτιώνεται χάρη στο μοντέλο της ενίσχυσης από ιδιωτικές κλινικές και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ράντζα στον Ευαγγελισμό, το πρόβλημα βαίνει μειούμενο σε μερικά νοσοκομεία και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Αττικό με λιγότερο από 40 ράντζα, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε περί τα 120 ράντζα.

«Η προχθεσινή εφημερία, της χθεσινής δεν έχω τα στοιχεία, έκλεισε με 8 ράντζα σε όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό το πράγμα εγώ ως υπουργός δεν το είχα ξαναντιμετωπίσει. Άρα δεν λέμε ότι έληξε το πρόβλημα, αλλά σίγουρα και η βοήθεια με 100 κλίνες και από τον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλο βαθμό, μειώνει το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ