ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τη Σ. Νικολάου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τη Σ. Νικολάου
Την άμεση αποπομπή της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτιά της ζητά από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπενθυμίζοντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα INTIME

Την άμεση αποπομπή της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτιά της ζητά από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπενθυμίζοντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα.

«Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημειώνοντας ειδικότερα ότι «το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκ. ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 - Μάρτιος 2021».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει στην ανακοίνωσή του, ότι «την ώρα που η ελληνική κοινωνία βίωνε την υγειονομική τραγωδία της πανδημίας, κάποιοι έβρισκαν την ευκαιρία για «χρυσές δουλειές» σε βάρος των φορολογουμένων και υπέρ κάποιων ημέτερων, με προμήθειες υγειονομικού υλικού ακόμη και από γυμναστήρια και μίνι μάρκετ».

Κατόπιν αυτών, αναφέρει ότι «με τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς να αγγίζουν πλέον τα 9 δισ. ευρώ, μετά και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται» και «οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει «και να ζητήσει συγνώμη από την κοινωνία που δεν μπορεί να βγάλει ούτε τον μισό μήνα, ενώ οι εκλεκτοί του έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία, οι ημέτεροι θησαυρίζουν και ο ίδιος αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα, λέγοντας πως 'δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα'».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ