ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: Το νέο σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη και ο «πόλεμος» ανακοινώσεων

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: Το νέο σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη και ο «πόλεμος» ανακοινώσεων
Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει αναδειχθεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, μέσω της οποίας στοχοποιούσε δικαστές, δημοσιογράφους και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ και προχωρούσε σε μια προσωπική ιεράρχηση θεμάτων της πολιτικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει αναδειχθεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, μέσω της οποίας στοχοποιούσε δικαστές, δημοσιογράφους και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ και προχωρούσε σε μια προσωπική ιεράρχηση θεμάτων της πολιτικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όλα δείχνουν, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο από το κόμμα ενώ οι τομεάρχες Διαφάνειας και Δικαιοσύνης Γιάννης Ραγκούσης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος αντίστοιχα εξέδωσαν σήμερα κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι θέσεις του Παύλου Πολάκη είναι αντίθετες με τις προγραμματικές εξαγγελίες.

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Αναδεικνύουν, παράλληλα, και τη δυσφορία της Κουμουνδούρου για ένα ακόμη θέμα –την κριτική που άσκησε ο βουλευτής Χανίων στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η κοινή ανακοίνωση των δύο τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι απόψεις του κ. Πολάκη διατυπώθηκαν ως απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα «κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Την ίδια ώρα, αναφέρονται στην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, «που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών», λέγοντας πως «οφείλει να μη γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

«Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασία» τονίζουν οι δύο τομεάρχες.

Και κλείνοντας αναφέρουν:

«Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε προχωρήσει σε νέα ανάρτηση στο Facebook, προχωρώντας σε νέα επίθεση εναντίον της Σοφίας Νικολάου και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να είχε εκδιωχθεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χθες

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπολύει «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στην εν λόγω υπόθεση, εκτιμώντας ότι ο Παύλος Πολάκης θα έπρεπε να είχε ήδη εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άμεση απάντηση από Τσαπανίδου

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου να εξαπολύει «πυρά» κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δικαστών όταν κορυφαία στελέχη της παράταξης σας απειλούσαν με φυλακή και ότι “θα γδάρουν” δικαστικούς λειτουργούς. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δημοσιογράφων, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής “συμμορία” και “υπόκοσμο” δημοσιογράφους» τονίζει η κ. Τσαπανίδου.

Αναφέρεται όμως, και στην εισαγγελία σημειώνοντας ότι «για όλα τα παραπάνω η εισαγγελία ουδέποτε έδειξε την παραμικρή ευαισθησία, ανοίγοντας σήμερα έναν επικίνδυνο δρόμο ποινικοποίησης της πολιτικής».

Καταλήγει δε, λέγοντας:

«Τέλος, εμείς έχουμε στο κόμμα μας στελέχη που έφεραν 250 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ εσείς επιμένετε να κρατάτε όσους το ζημίωσαν με απευθείας αναθέσεις. Θα μας κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη».

Την ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης λένε τα ίδια πράγματα, χωρίς τα ονόματα και τις φωτογραφίες.

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου δυσκολευόμαστε να βρούμε τις διαφορές με αυτά που λέει ο κ. Πολάκης. Επί της ουσίας λένε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που λείπει είναι τα ονόματα και οι φωτογραφίες».

Έρχεται διαγραφή;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στο παρελθόν έχει πολλάκις «καλύψει» τον Παύλο Πολάκη σε διάφορα ατοπήματά του, φέρεται να σκέφτεται ακόμη και τη διαγραφή του «αψύ κρητικού» από το κόμμα.

Την Τρίτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο, σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρός του θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, λόγω της «συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Άλλωστε, με απόφαση Τσίπρα τη θέση του βουλευτή Χανίων ως τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναλαμβάνει με τη σειρά του κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη θέση του κ. Ραγκούση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικώς και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του.

«Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεύτερο ατόπημα μέσα σε μερικές ημέρες

Πρόκειται για το δεύτερο ατόπημα του βουλευτή Χανιών το τελευταίο διάστημα.

Προ ημερών είχε φέρει ξανά σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν απείλησε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές εάν δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια και ένας εκ των εκλεκτών του, ο Μιχάλης Χαιρετάκης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αντιδράσει άμεσα και σε εκείνη την περίπτωση, διαμηνύοντας ότι για τα ψηφοδέλτια αποφασίζουν τα όργανα του κόμματος και όχι ο Παύλος Πολάκης.

«Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μην συμμετάσχει σε αυτά» σχολίαζαν με νόημα τότε κομματικές πηγές.

Η επίμαχη ανάρτηση

Η φωτογραφική «σύνθεση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Παράλληλα, κατονομάζει και τους δικαστικούς που έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..


-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!


-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.


-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!


-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων!


Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ.


Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ