ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φωτιές» άναψε ο Πολάκης: Η επίμαχη ανάρτηση, οι αντιδράσεις και ο δρόμος προς την… έξοδο

«Φωτιές» άναψε ο Πολάκης: Η επίμαχη ανάρτηση, οι αντιδράσεις και ο δρόμος προς την… έξοδο
Πολιτική «θύελλα» εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η στοχοποίηση δικαστικών, δημοσιογράφων και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ από τον Παύλου Πολάκη ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Πολιτική «θύελλα» εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η στοχοποίηση δικαστικών, δημοσιογράφων και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ από τον Παύλου Πολάκη, με τον πρόεδρο του κόμματος να «ζυγίζει» τώρα τις επόμενες κινήσεις του και να δρομολογεί εξελίξεις λίγο πριν από τις εκλογές.

Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης προχωρά και σε «συστάσεις» για το πώς θα είναι διαφορετική η «δεύτερη φορά Αριστερά» και παραθέτει τις θέσεις του σε μια σειρά από θέματα.

Η εν λόγω τοποθέτησή του σε κοινωνικό δίκτυο προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να παραγγέλνει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ανέβασε δε, στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο, με τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδρούν εντόνως και να ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή Χανίων από το κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στο παρελθόν έχει πολλάκις «καλύψει» τον Παύλο Πολάκη σε διάφορα ατοπήματά του, φέρεται να σκέφτεται ακόμη και τη διαγραφή του «αψύ κρητικού» από το κόμμα.

Την Τρίτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο, σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρός του θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, λόγω της «συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Άλλωστε, με απόφαση Τσίπρα τη θέση του βουλευτή Χανίων ως τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναλαμβάνει με τη σειρά του κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη θέση του κ. Ραγκούση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικώς και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του.

«Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεύτερο ατόπημα μέσα σε μερικές ημέρες

Πρόκειται για το δεύτερο ατόπημα του βουλευτή Χανιών το τελευταίο διάστημα.

Προ ημερών είχε φέρει ξανά σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν απείλησε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές εάν δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια και ένας εκ των εκλεκτών του, ο Μιχάλης Χαιρετάκης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αντιδράσει άμεσα και σε εκείνη την περίπτωση, διαμηνύοντας ότι για τα ψηφοδέλτια αποφασίζουν τα όργανα του κόμματος και όχι ο Παύλος Πολάκης.

«Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μην συμμετάσχει σε αυτά» σχολίαζαν με νόημα τότε κομματικές πηγές.

Η επίμαχη ανάρτηση

Η φωτογραφική «σύνθεση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Παράλληλα, κατονομάζει και τους δικαστικούς που έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..


-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!


-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.


-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!


-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων!


Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ.


Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

Nέα Δημοκρατία: Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του κόμματος.

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της "κάτω πλατείας", τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν» ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ.

Και κατέληγε λέγοντας:

«Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Μετά από τη διαρροή των κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι όποιος διαμορφώνει δική του ατζέντα θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, το «γαλάζιο κόμμα» επανήλθε, ζητώντας τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη.

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα» τόνιζε η σχετική ανακοίνωση.

Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Θέση επί του ζητήματος πήρε και το ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου.

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου. Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά «είτε με το καλό είτε με το άγριο», αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων» ανέφερε η εν λόγω ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογράμμιζε:

«Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν. Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος. Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας. Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Ανακοίνωση για το πολιτικό ζήτημα που δημιουργήθηκε εξέδωσε και το ΚΚΕ, που αναφέρει ότι παρά τις διαφορές που έχει το κόμμα με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση, κρίνεται ως απαράδεκτη ενέργεια που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το «βαθύ κράτος» σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς και όχι σε όσους έχουν τα «κλειδιά» της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα.

Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ