ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Με το ένα πόδι εντός ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο εκτός, προς το παρόν

Πολάκης: Με το ένα πόδι εντός ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο εκτός, προς το παρόν
Όπως κι αν έχει, το μέλλον του βουλευτή στο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μπορεί ο Παύλος Πολάκης να «έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων», όπως θα έλεγε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να απώλεσε την ιδιότητα του τομεάρχη Διαφάνειας, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως θα βρεθεί αναγκαστικά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικές αποφάσεις, με πιθανή τη συνεδρίαση και της Πολιτικής Γραμματείας μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ληφθούν στην αυριανή (Τρίτη) διευρυμένη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου- με τη συμμετοχή και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η σημερινή, πάντως, έμμεση στήριξη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας από το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποκάλυψή του για την αγορά ακινήτου από την Σοφία Νικολάου αλλά και τη σε βάρος του δικαστική του διερεύνηση για το δημοσίευμά του που προκάλεσε σάλο, μαρτυρά μια στάση αναμονής από την Κουμουνδούρου για την περαιτέρω στάση του «αψύ Κρητικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η ιδιότητα του μέλους χάνεται οριστικώς ή αναστέλλεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ως αποτέλεσμα πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του σε σοβαρές περιπτώσεις παραβίασης του καταστατικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι ο κ. Πολάκης έχει ένα ισχυρό «φαν κλαμπ», όπως φαίνεται και από τη στήριξη που του παρέχει και μέσω των social media αυτές τις ημέρες, λόγος άλλωστε που τον είχε αποτρέψει από το να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του στο παρελθόν, ακόμα και μετά την επιμονή Πολάκη για την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη στα Χανιά.

Μπορεί, εξάλλου, η εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας να τάσσεται κατά συντριπτική πλειοψηφία, με την ηχηρή εξαίρεση του Δημήτρη Παπαδημούλη, υπέρ της τήρησης σκληρής στάσης σε βάρος του κ. Πολάκη, υπάρχουν όμως αρκετοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να δοθεί η προεκλογική μάχη με όλες τις δυνάμεις του κόμματος.

Όπως κι αν έχει, το μέλλον του βουλευτή στο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος της οποίας προεδρεύει ο Αντώνης Κοτσακάς και στην οποία συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) και οι Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ερρίκος Βεντούρας, Χαρίκλεια Γιαννακίδου, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Κακουλάκης, Μιχάλης Καλογήρου, Ζήσης Καπράνας, Κυριακή Κουντούρη, Μάκης Μπαλαούρας, Αμαλία Πορτάλιου, Σταμάτης Σακελλίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Λίνα Χρήστου– Διαουρτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ