ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνη η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: «Επιβεβλημένο να μην είναι υποψήφιος»

Ομόφωνη η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: «Επιβεβλημένο να μην είναι υποψήφιος»
«Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα», αναφέρεται στην εισήγηση ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

Ως ορθή κι επιβεβλημένη χαρακτηρίζουν το Εκτελεστικό Γραφείο κι ο Πολιτικός Σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ο Παύλος Πολάκης.

Στην ομόφωνη εισήγησή τους στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε η μη συμμετοχή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια, ενώ το μέλλον του στο κόμμα θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, «όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα», σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, με την οποία πάντως υπογραμμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ συλλογικώς θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.

Σύμφωνα με το Εκτελεστικό Γραφείο, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα κρίνει με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες κι αρχές.

«Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα, όπως και η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώς Μητσοτάκη», υπογραμμίζεται στην ίδια εισήγηση.

«Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν την κρίσιμη μάχη είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από την τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη, όμως, απαιτεί από όλους όσοι δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη κι ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Κι απαιτεί να μην δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα στον αντίπαλο», τονίζεται στην εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Μετά την τρίωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, έγινε γνωστό πως ο κ. Πολάκης θα παραμείνει εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ η παραμονή του στο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το Σάββατο.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν για τον Παύλο Πολάκη, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την εμπρηστική ανάρτηση του βουλευτή, με την οποία στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστικούς αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

«Θα προστατεύσω το κόμμα μου»

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί» και πρόσθεσε πως «έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου».

Τόνισε ακόμη, πως τα συλλογικά όργανα του κόμματος που θα αποφασίσουν για την τύχη του κ. Πολάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ακόμη πως ο Παύλος Πολάκης παραπέμφθηκε από τον ίδιο στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, γιατί ήρθε σε αντίθεση με προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ