ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή Πολάκη - Θα προστατεύσω το κόμμα μου

Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή Πολάκη - Θα προστατεύσω το κόμμα μου
Απάντησε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δήλωσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν», υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό την υπόθεση των παρακολουθήσεων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί», «έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την υπόθεση του Παύλου Πολάκη.

Τόνισε ακόμη, πως τα συλλογικά όργανα του κόμματος που θα αποφασίσουν για την τύχη του κ. Πολάκη.

Μιλώντας στο συνέδριο «ygeiamou 2023», ο κ. Τσίπρας εξήγησε στον Αντώνη Σρόιτερ, πως ο Παύλος Πολάκης παραπέμφθηκε από τον ίδιο στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, γιατί ήρθε σε αντίθεση με προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Απάντησε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δήλωσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν», υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα όσα κατέθεσαν και σήμερα Τρίτη στην Ευρωβουλή οι κ.κ. Ράμμος και Μενουδάκος.

5820442.jpg
Απάντησε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δήλωσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν», υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό την υπόθεση των παρακολουθήσεωνΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Υπενθύμισε, επίσης, τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός για δημοσιογράφους- συμμορίτες κι ο Άδωνις Γεωργιάδης πως θα γδάρει την Ελένη Τουλουπάκη, προκαλώντας παραλλήλως ξανά τον κ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογράμμισε πως η ενίσχυση του ΕΣΥ απαιτεί και διοχέτευση οικονομικών πόρων σε αυτό, δεσμευόμενος για 3,3 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία.

«Να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ που είναι σήμερα υπό κατάρρευση. Πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει μετά την πανδημία».

Ο ίδιος έκανε λόγο για κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στο κομμάτι της υγείας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, με διπλασιασμό των ΤΟΜΥ, καθώς και σχολικές μονάδες φροντίδας υγείας, αλλά και στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να συμμετέχουν στο ΕΣΥ, όπως μισθολογικά και για τις άγονες περιοχές, αλλά κι αξιολόγηση που να μην είναι τιμωρητική.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ένα νέο υγειονομικό χάρτη, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

"Όραμά μας είναι ένα υγειονομικό ισοδύναμο για τους νησιώτες μας", υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας μνεία και στον προσφάτως εκλιπόντα Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα μείωσης της σπατάλης και της ιδιωτικής δαπάνης, καθώς της ανακατανομής πόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ