ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΑΧΕΠΑ η Μίνα Γκάγκα: Είναι τρομερό το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη

Στο ΑΧΕΠΑ η Μίνα Γκάγκα: Είναι τρομερό το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη
«Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό που συνέβη, για τους γονείς των παιδιών που χάθηκαν. Πραγματικά δεν το χωράει ο νους μας» INTIME

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό που συνέβη, για τους γονείς των παιδιών που χάθηκαν. Πραγματικά δεν το χωράει ο νους μας», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται κάποιοι από τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, αργά χθες το βράδυ, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

«Εδώ, στο ΑΧΕΠΑ, οι ασθενείς που ήρθαν ήταν περισσότεροι από 30 κι έμειναν 14 για παρακολούθηση και δύο λίγο πιο σοβαρά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, τα νοσοκομεία ήταν επί ποδός πολέμου. Έγινε όλη η διαδικασία πολύ γρήγορα, ήρθε όλο το προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία και τους ευχαριστώ πολύ. Για τους τραυματίες κάνουμε ό,τι χρειάζεται», σημείωσε η κ. Γκάγκα, την οποία περίμενε στο ΑΧΕΠΑ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε από τη σύγκρουση εμπορικού με επιβατικό τρένο στα Τέμπη, επισκέπτεται διαδοχικά αυτήν την ώρα ο υπουργος Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασης της υγείας τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο απολογισμός του θανατηφόρου δυστυχήματος είναι 32 νεκροί, ενώ νοσηλεύονται 53 επιβάτες στα εξής νοσοκομεία: Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Ο υπουργός μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ενώ σε σύντομη δήλώσή του ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ