ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: Δεν έχει το σθένος να αναλάβει ο ίδιος τη συγγνώμη

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: Δεν έχει το σθένος να αναλάβει ο ίδιος τη συγγνώμη
Άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Κριτική στον Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ασκεί η Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας πως «τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του, τίποτα δεν είναι αληθινό».

Αναλυτικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας πως «τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του, τίποτα δεν είναι αληθινό».

«Ωραίο το κείμενο που έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι στον κ. Μητσοτάκη για να το αναρτήσει στο fb. Γεμάτο ενσυναίσθηση. Όπως λέει και στην αρχή, αυτή τη φορά χωρίς ξύλινα λόγια. Όπως δηλαδή κάθε άλλη φορά», αναφέρει ειδικότερα η Πόπη Τσαπανίδου. «Ωραία και η συγνώμη που τον ανάγκασαν να γράψει», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι «μόνο που άργησαν πέντε ημέρες. Και τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του. Τίποτα δεν είναι αληθινό».

Η κ Τσαπανίδου σημειώνει ότι «ακόμη και αυτή τη συγγνώμη, όμως, δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος» και «σπεύδει να τη μοιραστεί με όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν για να μην αναμετρηθεί ποτέ με τις δικές του ευθύνες». «Και για να μην δώσει ούτε μισή απάντηση στα γιατί που μας πληγώνουν», τονίζει και αναφέρει καταληκτικά: «Μόνο λόγια και υποσχέσεις ότι θα κάνει τώρα, τις λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές, όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια».

Όλα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα

Μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ζητεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ζητά συγγνώμη προσωπικά αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, «γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς».

Ο κ. Μησοτάκης τονίζει ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα, καθώς αν το έργο της της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί.

«Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Διαβεβαιώνει για ταχύτατη διερεύνηση της τραγωδίας και απόδοση ευθυνών. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν μάλιστα παρεμβάσεις για την άμεση βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης.

«Όμως, ούτε αυτά φτάνουν. Θα ζητήσω αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα. Και θα αγωνιστώ για να έχουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέτει ακόμη, πως θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευθούν από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία. «Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ