ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Στο «τραπέζι» η 21η Μαΐου ως επικρατέστερη ημερομηνία

Εκλογές: Στο «τραπέζι» η 21η Μαΐου ως επικρατέστερη ημερομηνία
Το σενάριο των εκλογών των Απρίλιο θεωρείται πλέον λήξαν, καθώς προτεραιότητα είναι πλέον η διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η αναβολή των Εθνικών Εκλογών, οι οποίες με βάση το επικρατέστερο σενάριο πριν την τραγωδία των Τεμπών θα πραγματοποιούνταν στις 9 Απριλίου.

Πλέον, και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ημερομηνία που έχει βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η 21η Μάϊου, με τις επαναληπτικές εκλογές, εφόσον απαιτηθούν, να πραγματοποιούνται στα τέλη Ιουνίου ή ενδεχομένως και στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο των εκλογών των Απρίλιο θεωρείται πλέον λήξαν, καθώς προτεραιότητα είναι πλέον η διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων αλλαγών που απαιτούνται στη δομή και τη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Ταυτόχρονα, στο Υπουργικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην ανάγκη να γίνει πλήρης διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας αλλά και των όσων οδήγησαν σε αυτή. Και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ότι θα προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Στον αντίποδα, και ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται πλέον να κάνει κάποια αναφορά στον κατώτατο μισθό, καθώς δεν θέλει να φανεί ότι αλλάζει την ατζέντα.

Έτσι, για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η στόχευση της κυβέρνησης θα αφορά αποκλειστικά το δυστύχημα των Τεμπών, με την επιδίωξη να έχει ολοκληρωθεί, τουλάχιστον, η πρώτη φάση των ερευνών. Ούτως ώστε η προκήρυξη των εκλογών να γίνει όταν θα έχει χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και θα υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές σκιές για την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ