ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου: Ασέβεια Μητσοτάκη προς τα θύματα - Κυβερνά τέσσερα χρόνια

Τσαπανίδου: Ασέβεια Μητσοτάκη προς τα θύματα - Κυβερνά τέσσερα χρόνια
«Η συγγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με το «όλοι φταίνε» ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι», παρατηρεί η εκπρόσωπος κ. Τσαπανίδου EUROKINISSI / ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνά ότι κυβερνά τέσσερα ολόκληρα χρόνια», επισημαίνει η Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης (9/3).

Η εκπρόσωπος Τύπου, μάλιστα, του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως η υποκρισία Μητσοτάκη είναι ασέβεια προς τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

«Η συγγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με το «όλοι φταίνε» ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι», παρατηρεί η κυρία Τσαπανίδου.

Η ίδια προσθέτει πως ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός, αλλά κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ηγείται μιας παράταξης, που κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια από τη μεταπολίτευση.

«Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια απαξιώθηκαν και ξηλώθηκαν πολλές δικλείδες ασφαλείας, με βάση τις οποίες λειτουργούσαν ομαλά οι σιδηρόδρομοι τόσα χρόνια, που θα είχαν αποτρέψει το δυστύχημα. Και, κυρίως, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση του επιτελικού κράτους και της αριστείας κι αντί αυτού κυβερνά με ρουσφέτια κι αναξιοκρατία παντού».

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται πόσο πειστικό είναι να επιχειρεί ο πρωθυπουργός να μας πείσει ότι όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα τα κάνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

«Έρχονται στιγμές που η ουσία ξεπερνά την επικοινωνία και κανένας Αμερικανός επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να τα διορθώσει», καταλήγει η κυρία Τσαπανίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ