ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως τα τρένα λειτουργούσαν τέλεια επί των ημερών του

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως τα τρένα λειτουργούσαν τέλεια επί των ημερών του
«Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά το σχόλιο της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Οικονόμου απαντά πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση για την τραγωδία και ζήτησε συγγνώμη προσωπικά αλλά και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, κυβερνήσεων και διοικήσεων «που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2016».

«Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισημαίνει ακομη πως ο κ. Μητσοτάκης εγγυήθηκε διαφάνεια στην έρευνα, την ανάδειξη των ευθυνών και τον καταλογισμό των συνεπειών, ενώ αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία.

«H μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επι των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους», σημειώνει ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ