ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ερωτήματα για το δυστύχημα των Τεμπών και το «πλήγμα στην αξιοπιστία Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ερωτήματα για το δυστύχημα των Τεμπών και το «πλήγμα στην αξιοπιστία Μητσοτάκη»
Ναι μεν αναγνωρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν ήταν παράδειγμα προς μίμηση ούτε επί των ημερών τους, ταυτίζουν ωστόσο το «όλοι φταίνε» με το διαβόητο «όλοι μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε σε 10 από 25 τους σταθμάρχες στη Λάρισα; Γιατί κατάργησε το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην οδό Καρόλου; Γιατί δεν αντικατάστησε την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2019; Γιατί τοποθέτησε ρουσφετολογικά τον συγκεκριμένο σταθμάρχη; Γιατί αγνόησε της προειδοποιήσεις των εργαζόμενων»;

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, θέτοντας τα παραπάνω ερωτήματα και αξιοποιώντας κι όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Χρήστος Σπίρτζης στηρίζουν τη γραμμή τους άμυνας στο ότι το δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα είχε συμβεί αν είχαν τηρηθεί όλες οι δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Ναι μεν αναγνωρίζουν ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν ήταν παράδειγμα προς μίμηση ούτε επί των ημερών τους, ταυτίζουν ωστόσο το «όλοι φταίνε» με το διαβόητο «όλοι μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως «τίποτα δεν του βγαίνει πλέον του Κυριάκου Μητσοτάκη: ούτε η μετάθεση ευθυνών ούτε η συλλογική ενοχοποίηση ούτε καν οι δημοσκοπήσεις, που ακόμα κι αυτές οι πειραγμένες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν κρύβουν ούτε τη ραγδαία πτώση της ΝΔ ούτε του ίδιου προσωπικώς».

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουν ότι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη με συνέπεια όσα λέει κι όσα κάνει από εδώ και πέρα να μην έχουν καμία θετική επίπτωση για τον ίδιο και το κόμμα του.

«Δεν υπάρχει, πλέον, σωτηρία για τον ίδιο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο, επίσης, για κλίμα αποσύνθεσης και ένα δημόσιο «blame game» στην κυβέρνηση και στη ΝΔ το οποίο δεν μπορεί πλέον να μακιγιαριστεί ούτε από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Η απόσυρση- οικειοθελής ή μη- της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια και οι αντίστοιχες πιέσεις που ασκούνται και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης για τον Κώστα Καραμανλή έχουν ανοίξει την όρεξη στο ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει επισήμως στο κάδρο των ευθυνών και τους δύο υφυπουργούς Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη, που δεν έχουν παραιτηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ