ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ

Τέμπη: Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ
«Ό,τι μεμπτό υπάρχει θα βρεθεί» σημείωσε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε βάθος 15ετίας προσδιόρισε τον έλεγχο για τις συμβάσεις του ΟΣΕ με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, ο προιστάμενος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαρ. Βουρλιώτης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας παρέστη σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και στο περιθώριο αυτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας «Voria» ανέφερε πως οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ή παρανομία που έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στις συμβάσεις του ΟΣΕ θα εντοπιστεί ενώ ο έλεγχος θα αφορά δεκάδες πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης τόσο στον ΟΣΕ όσο και σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

«Ό,τι μεμπτό υπάρχει θα βρεθεί», σημείωσε ο κ. Βουρλιώτης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από τον διοικητή του ΟΣΕ να του διαβιβάσει όλους τους φακέλους για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία 15ετία σε όλο το δίκτυο.

Στο σχετικό έγγραφό του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας αναφέρει πως ο Οργανισμός υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Ήδη , με προηγούμενη παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε το 2017 και για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος και κρίθηκε αθώος.

Εντολή Ντογιάκου σε ΟΣΕ: Στείλτε τους φακέλους για τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ