ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Απόπειρα συγκάλυψης και θεσμική περικύκλωση Part II»

ΣΥΡΙΖΑ: «Απόπειρα συγκάλυψης και θεσμική περικύκλωση Part II»
Πέρα από τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train, στην αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν συζητά αυτή την ώρα για εσωκομματικά θέματα, όπως αυτό του Παύλου Πολάκη, και για τα ψηφοδέλτια. Υπάρχει μόνο η τραγωδία», υπογραμμίζουν στο CNN Greece συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως βρισκόμαστε μπροστά στη συνέχεια, αυτή τη φορά για την τραγωδία των Τεμπών, της απόπειρας συγκάλυψης από την κυβέρνηση των ευθυνών της, μετά από την υπόθεση παρακολουθήσεων.

Όπως συνέβη και με τις υποκλοπές, στο Εκτελεστικό αποφασίστηκε η θεσμική περικύκλωση της κυβέρνησης, με την έμφαση να δίνεται όχι μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον θεωρητικώς πιο εύκολο στόχο, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, αλλά και στους δύο υφυπουργούς του, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, μάλιστα, θεωρείται ο άνθρωπος του πρωθυπουργού στο υπουργείο και γι’ αυτό και θα δεχθεί τα περισσότερα πυρά σε σχέση με τον έτερο υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Πέρα, συνεπώς, από τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train, που ζήτησε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προεξάρχοντος του κ. Τσίπρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν οι Καραμανλής, Παπαδόπουλος, Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Ξιφαράς, αλλά κι ο Κωστής Χατζηδάκης, η παρούσα και η προηγούμενη διοίκηση των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, καθώς κι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Συνάντηση Τσίπρα - Χριστοδουλίδη

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στις 9 π.μ., στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και πριν τρεις εβδομάδες περίπου στη Μεγαλόνησο, στην πρώτη συνάντηση μάλιστα που είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος με αρχηγό ελληνικού κόμματος.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, επίσης, θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Mega και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, στις 19.45.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ