ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας Καραμανλής - Χρυσοχοϊδης - Σπίρτζης - Γεραπετρίτης

Τη Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας Καραμανλής - Χρυσοχοϊδης - Σπίρτζης - Γεραπετρίτης
Ο κύκλος των συζητήσεων ανοίγει αύριο με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Για την ερχόμενη Δευτέρα (20/3) προσδιορίστηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία θα κληθούν να ενημερώσουν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την πορεία - εξέλιξη της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση, ο Κώστας Καραμανλής, ο νυν αλλά και πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικό αίτημα υποβλήθηκε σήμερα από τη ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, χθες το βράδυ, που συμπίπτουν ωστόσο, μόνον στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή. Η ΝΔ ζητά να ενημερώσουν για την πορεία και εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, καθώς και ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή – Τασούλα. Ο παραιτηθείς πρώην υπουργός υπό την πίεση της κοινής γνώμης, μετά τα όσα σοκαριστικά για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και του ίδιου του Μαξίμου που επί της ουσίας του δείχνει το δρόμο στον οποίο πρέπει να κινηθεί, υποχρεώθηκε να δηλώσει πως είναι στη διάθεση της Βουλής.

Την πρόθεσή του την έκανε γνωστή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, στην οποία ο τέως υπουργός που δέχεται πιέσεις να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, δήλωσε πως είναι στην διάθεση της Βουλής προκειμένου να παράσχει ενημέρωση και να συνδράμει στην έρευνα για τα αίτια τις τραγωδίας και τις χρόνιες παθογένειες.

Ο κύκλος των συζητήσεων ανοίγει αύριο με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία θα ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης. Η διαδικασία στη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι «περιχαρακωμένη», όπως επεσήμανε ο Κώστας Τασούλας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κληθούν άλλα πρόσωπα. Ο κ. Γεραπετρίτης θα αναφερθεί στο τραγικό δυστύχημα και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αναμόρφωση του πλαισίου ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Αίτημα ΚΚΕ

Αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε και το ΚΚΕ, ζητώντας να κληθούν προς ακρόαση όλοι οι υπουργοί Μεταφορών "που υλοποίησαν την πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ από το 2007 μέχρι σήμερα, των διοικήσεων του ΟΣΕ και της Hellenic Train, καθώς και των εκπροσώπων των εργαζομένων, όπως έχουν προταθεί".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ