ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «υπεύθυνος» Τσίπρας και η πίεση σε Μητσοτάκη για εκλογές το Μάιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «υπεύθυνος» Τσίπρας και η πίεση σε Μητσοτάκη για εκλογές το Μάιο
Όσον αφορά την τύχη του Παύλου Πολάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού είναι δεδομένη η πίεση της βάσης του κόμματος για συμμετοχή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Την εικόνα του υπεύθυνου ηγέτη που αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί (και) για την τραγωδία στα Τέμπη, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχείρησε να φιλοτεχνήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό για εκλογές το Μάιο κι όχι το καλοκαίρι, φοβούμενος τη διασπορά της νεολαίας σε τουριστικές περιοχές, ενώ πέταξε και το γάντι σε όσους θελήσουν να τον αμφισβητήσουν στο εσωτερικό του κόμματός του σε περίπτωση νέας εκλογικής ήττας, υπενθυμίζοντας πως έχει εκλεγεί από 150.000 μέλη.

Όσον αφορά την τύχη του Παύλου Πολάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού είναι δεδομένη η πίεση της βάσης του κόμματος για συμμετοχή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια.

Στην Κομμουνδούρου, εξάλλου, θα συνεχίσουν να κρατούν χαμηλούς τόνους στο δημόσιο λόγο τους, εκτιμώντας πως αυτό επιβάλλει το κλίμα των ημερών, πέρα από το ότι τους αποφέρει κι εκλογικά κέρδη, κυρίως λόγω της κυβερνητικής φθοράς.

Γι’ αυτό κι από τον έβδομο όροφο της πλατείας Κουμουνδούρου, όπου και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, τραβιούνται αφτιά όταν κάποιο στέλεχος ξεφεύγει από την πεπατημένη κι ανοίγει τρικούβερτους καβγάδες στα τηλεοπτικά πάνελ.

Με ανοιχτό, άλλωστε, ακόμα το θέμα Πολάκη, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμούν ακρότητες που παροξύνουν το αντιπολιτικό κλίμα στην κοινωνία.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν επίσης πως ούτε τυχόν μετάθεση των εκλογών ακόμα και για τον Ιούλιο, με τις δεύτερες μάλιστα να γίνονται για πρώτη φορά Αύγουστο, πρόκειται να διασώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό γιατί, κατά τη γνώμη τους, ακόμα κι αν η οργή για τα Τέμπη θα έχει κοπάσει μέχρι το καλοκαίρι, «η πλειοψηφία θα έχει αντιληφθεί ποιος φοβάται την ετυμηγορία της και ποιος μετά από τόσες κρίσεις στις οποίες εμφανίστηκε ως ανεύθυνος ηγεμόνας- πανδημία, αισχροκέρδεια, παρακολουθήσεις- ευθύνεται και για την τραγική κατάσταση του σιδηρόδρομου».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, χωρίς όμως να επιχειρήσει να την καπελώσει.

Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα στη ΓΣΕΕ, στην Κουμουνδούρου θεωρείται αναμενόμενο αφού οι δυνάμεις της κατεβήκαν για μια ακόμα φορά διασπασμένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ