ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Τσίπρα: Πρωτοβουλία Πολάκη η επιστολή - Όλα ανοιχτά στην αυριανή Πολιτική Γραμματεία

Συνεργάτες Τσίπρα: Πρωτοβουλία Πολάκη η επιστολή - Όλα ανοιχτά στην αυριανή Πολιτική Γραμματεία
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Σε πρωτοβουλία του ίδιου του Παύλου Πολάκη αποδίδεται από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η επιστολή συγγνώμης που έστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, την οποία ο βουλευτής Χανίων κοινοποίησε και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Επιτροπής Δεοντολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Η αυριανή (Σάββατο) Πολιτική Γραμματεία- στις 13.00, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου- είχε προγραμματιστεί να συζητήσει την επόμενη ημέρα της τραγωδίας των Τεμπών, ενόψει και της κατάθεσης του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως, όμως, παραδέχονται και συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θέμα Πολάκη θα ενταχθεί «αναπόφευκτα» στην άτυπη ημερήσια διάταξη, με όλα τα ενδεχόμενα πάντως να παραμένουν ανοιχτά για την τύχη του.

Οι περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, συγκλίνουν στο ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή κι ο κ. Πολάκης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εκλογικής πανστρατιάς για την πολιτική αλλαγή.

Ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν θέλησε να μας δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την επιστολή του, η οποία όμως έρχεται ως συνέχεια των χαμηλών τόνων που τήρησε όλο το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το δυστύχημα στα Τέμπη μέχρι και σήμερα και οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με θετικό πρόσημο στον έβδομο όροφο των γραφείων της πλατείας Κουμουνδούρου, όπου και το γραφείο Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει στις αρχές Μαρτίου προκειμένου να αποφάσιζε παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ωστόσο η τραγωδία με τους 57 νεκρούς υποχρέωσε στην αναβολή της.

Ανάμεσα σε άλλα, στην επιστολή του ο κ. Πολάκης επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει δημοσίως είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις είτε, «πολύ περισσότερο», τον κ. Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ