ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ο Μάιος για Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ο Μάιος για Μητσοτάκη»
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ανησυχεί μόνο για το αν θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ την επομένη των εκλογών της απλής αναλογικής κι όχι για το αν θα χρειαστούν δεύτερες ή και τρίτες κάλπες για να βγει αυτοδύναμος», σχολιάζουν σκωπτικά στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή το «μαρτύριο της σταγόνας» του χρόνου διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης.

«Από την άνοιξη περάσαμε στο Μάιο. Κάτι είναι κι αυτό», σχολιάζουν, με δόσεις ειρωνείας, στην αξιωματική αντιπολίτευση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες Τρίτη.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης είναι παγιδευμένος και για τον ίδιο είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.

«Αν πήγαινε τις πρώτες εκλογές τον Ιούλιο, με το ενδεχόμενο οι δεύτερες να διεξάγονταν Αύγουστο, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, θα γινόταν ακόμα πιο έκδηλη η φυσιολογική, δεδομένων των συνθηκών, ηττοπάθειά του. Αφήστε που φοβάται κι άλλα γεγονότα, όπως οι πυρκαγιές, που θα έκαναν ολοφάνερη την αποτυχία του επιτελικού του κράτους την ίδια ώρα που δεν έχει πλέον πολιτικό κεφάλαιο για να ξοδέψει», σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, επίσης, πως ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλάβει ότι έχει πάρει την κατηφόρα κι ότι οποιαδήποτε προσπάθειά του νέας μετάθεσης των εκλογών, μετά την αρχική του απόφαση για τις 9 Απριλίου, θα τον έβρισκε αποδυναμωμένο κι όχι ενισχυμένο.

Μπορεί, εξάλλου, ο θάνατος της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα να απότρεψε τον Αλέξη Τσίπρα από το να μιλήσει στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του θα αξιοποιούν παρόμοιες ευκαιρίες ούτως ώστε να τονίζουν το ότι δεν έχουν χάσει το αριστερό τους πρόσημο στην παράλληλη προσπάθειά τους να πείσουν και κεντρώους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν.

Η παραμονή, άλλωστε, του Παύλου Πολάκη αυτό το σχεδιασμό υπηρετεί, δεδομένου ότι ιδίως μετά την τραγωδία των Τεμπών ενισχύονται το ΜέΡΑ 25, καθώς και η αντισυστημική ψήφος (και) στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ