ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει απόψε οριστικά το θέμα των εκλογών ο Μητσοτάκης - Το Μάιο οι κάλπες

Κλείνει απόψε οριστικά το θέμα των εκλογών ο Μητσοτάκης - Το Μάιο οι κάλπες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης AP Photo/Petros Giannakouris

Την απόφασή του οι εκλογές να γίνουν το Μάιο αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη και θα μεταδοθεί απόψε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία, αν δηλαδή οι κάλπες θα στηθούν στις 21 ή στις 28 Μάϊου.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι εκλογές να γίνουν στις 21η Μαΐου. Εάν επιβεβαιωθεί, η Βουλή δεν θα ανοίξει ξανά μετά το Πάσχα. Οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα πρέπει να ψηφιστεί το τελευταίο νομοσχέδιο «σκούπα» της κυβέρνησης με την ολομέλεια να ανοίγει για λίγες μόνο ημέρες.

Ο πρωθυπουργος, θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει αυτοκριτική για τον τομέα των υποδομών και παραδέχεται πως υπήρξαν πλημμέλειες στο ζήτημα του σιδηροδρόμου αλλά και των λεωφορείων.

Επίσης τονίζει πως εάν βρίσκεται ξανά στην κυβέρνηση, την επόμενη τετραετία θα προχωρήσει βαθιά αναθεώρηση του Συντάγματος σε άρθρα που αφορούν το κράτος αλλά και το άρθρο 16 για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα αναφέρει πως θα πιέσει τη Hellenic Train προκειμένου η ιταλική εταιρία να προχωρήσει στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ