ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκρίνια» για τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς σχολιάζουν τη στρατηγική Ανδρουλάκη

«Γκρίνια» για τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς σχολιάζουν τη στρατηγική Ανδρουλάκη
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί, εφόσον, όπως πιστεύουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές σε ένα δίλημμα το οποίο θα είναι αμείλικτο: είτε να σχηματίσουμε μαζί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είτε με δική του επιλογή να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές, στις οποίες είναι δεδομένο ότι η πόλωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί πολύ μεγάλη εκλογική πίεση».

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση το «νέο γύρο τακτικισμού» από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή την πιο πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Την ίδια ώρα, παρατηρούν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διαχωρίζει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού λέει πως θα μπορούσε να συγκυβερνήσει είτε με το ένα είτε με το άλλο κόμμα: «Αναρωτιέται, συνεπώς, κανείς πώς θα ήταν δυνατό να εφαρμοστεί ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, το οποίο ευαγγελίζεται πως έχει ο κ. Ανδρουλάκης, με συγκυβέρνηση τη ΝΔ. Αυτά είναι λόγια κενά περιεχομένου. Η στρατηγική την οποία έχει υιοθετήσει είναι μια αδιέξοδη στρατηγική. Τραυματίζει τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ κρατώντας ίσες αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ κι από τη ΝΔ», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

Όπως κι αν έχει, επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πως το τι λέγεται πριν από τις εκλογές είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό το οποίο θα συμβεί το βράδυ των εκλογών, υπό την προϋπόθεση πως οι ίδιοι θα είναι πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή στις 10.00 π.μ. το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρό του Γιάννη Σαρμά με «κυρίως πιάτο» τις συμβάσεις για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και δη την αναθεωρητική του 2021 που υπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής με την Hellenic Train.

Η εσωκομματική γκρίνια για τα ψηφοδέλτια

Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν έχει εκλείψει η εσωκομματική γκρίνια για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, η οποία εστιάζεται σε δύο σημεία.

Το πρώτο σχετίζεται με το ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι ενώ βρίσκονται με το ένα πόδι στις λίστες του κόμματος εντούτοις πολλοί από αυτούς έχουν να λάβουν κάποια επίσημη πληροφόρηση εδώ και μήνες!

Το δεύτερο με το ότι κάποιοι υποψήφιοι φέρεται να βρίσκονται σε καλύτερη θέση εκκίνησης από άλλους όχι μόνο ή όχι τόσο χάρη στην αναγνωρισιμότητά τους, αλλά κυρίως λόγω των καλύτερων προσβάσεών τους στα κέντρα λήψης των εσωκομματικών αποφάσεων.

«Γιατί να ξοδέψουμε χρήματα που δεν έχουμε όταν είναι βέβαιο ότι δεν θα εκλεγούμε, αφού στην Κουμουνδούρου προκρίνουν άλλους συνυποψηφίους μας;», είναι η κοινή επωδός τους, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ενώ κάποιοι από αυτούς σκέφτονται να αποχωρήσουν ή αποχώρησαν ήδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ