ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «μενού» της συνάντησης Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Πού θα βρίσκεται αύριο

Το «μενού» της συνάντησης Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Πού θα βρίσκεται αύριο
Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα IN TIME / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννη Σαρμά, πραγματοποιεί συνάντηση το πρωί της Παρασκευής (24/3) ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η συζήτηση δεν θα περιστραφεί γύρω από τα θέματα του σιδηροδρόμου, αλλά θα επικεντρωθεί γύρω από την πρόσφατη- στις αρχές Μαρτίου- δημοσιοποίηση της σύνοψης ελέγχων του 2021 και 2022 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ασχολείται με τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και με τίτλο «Για ένα αποτελεσματικό κράτος».

Οι τέσσερις βασικοί άξονες της σύνοψης αυτής, όπου αναμένεται να επικεντρωθούν Τσίπρας- Σαρμάς είναι η δημοσιονομική βιωσιμότητα, κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, βιώσιμη ανάπτυξη.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί, επίσης, σε ζητήματα όπως οι απευθείας αναθέσεις, οι δημόσιες συμβάσεις, τα δημόσια έργα, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ανταποδοτικά τέλη της ΕΡΤ και η Υγεία.

Η επίσκεψη Τσίπρα, ο οποίος συνοδεύεται από την τομεάρχη Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου και από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλη Καλογήρου, έρχεται και ως απάντηση στην πρόσφατη ρητορική Μητσοτάκη περί διαχρονικών παθογενειών του ελληνικού κράτους, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Όσον αφορά τη συζήτηση για το σιδηρόδρομο, από τη στιγμή που οι επίμαχες συμβάσεις ελέγχονται από τη δικαιοσύνη δεν πρόκειται να απασχολήσουν σε βάθος τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαρμά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναχωρεί για τη Ρόδο, με τελικό προορισμό την Τήλο, όπου θα βρεθεί για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και θα έχει συναντήσεις με την δήμαρχο, Μαρία Καμμά Αλιφέρη, παράγοντες και κατοίκους του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ