ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Σαρμά: Ανεπάρκεια και εκτεταμένη διαφθορά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της 4ετίας

Συνάντηση Τσίπρα - Σαρμά: Ανεπάρκεια και εκτεταμένη διαφθορά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της 4ετίας
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γ. Σαρμά

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε το πρωί της Παρασκευής τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννη Σαρμά, με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της σύνοψης ελέγχων του 2021 και 2022 του ανώτατου δικαστηρίου, που ασχολείται με τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και με τίτλο «Για ένα αποτελεσματικό κράτος».

Ήταν κοινή διαπίστωση των δύο ανδρών πως η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και σε ανεπάρκειες της δημόσιας διοίκησης, αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς.

«Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό κι έχει απαξιωθεί κάθε τι δημόσιο κι ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια golden boys απευθείας αναθέσεις δισ. ευρώ και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαρμά στα κεντρικά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στους Αμπελόκηπους.

«Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος- λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, δημοκρατικό και δίπλα στον πολίτη.

«Αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ