ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση - Ρωτήστε τον Ανδρουλάκη τι εννοούσε

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση - Ρωτήστε τον Ανδρουλάκη τι εννοούσε
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Απάντηση στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί μετεκλογικών συνεργασιών και επιλογής τρίτου πολιτικού προσώπου για πρωθυπουργό, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της Συνόδου κορυφής.

«Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και νομίζω αυτό το απαιτεί η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας πουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί μετεκλογικών συνεργασιών και η θέση του να μην είναι πρωθυπουργός κάποιος από τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και εντός ΠΑΣΟΚ, μετά και τα επικρατικά σχόλια του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ανδουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά : «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ». «Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, αλλά και στην δημοκρατική τάξη» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε πως «οι πολίτες θα επιλέξουν οι ίδιοι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

Στο ΠΑΣΟΚ λίγες μόλις ώρες μετά το σκληρό σχόλιο στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, που κατηγόρησαν ευθέως τον Ανδρέα Λοβέρδο για σύμπλευση με την κυβέρνηση, λόγω του σχολίου του πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», ο πρώην υπουργός έριξε τους τόνους και σε ομιλία του στη Βουλή, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε όσα τον έφεραν σε ανοιχτή ρήξη με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι το νερό ιδιωτικοποιείται, ο πρωθυπουργός είπε: «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού το οποίο ήταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον δρόμο προς τις εκλογές σε ένα περιβάλλον fake news. Δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού την οποία επί της αρχής απορρίπτω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ