ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν έχει εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο πλην Βελόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν έχει εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο πλην Βελόπουλου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ

Το ισχυρό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως εκείνος διασφαλίζει τη σταθερότητα, επιχειρούν να αντιστρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες, ενώ οι ίδιοι διασφαλίζουν τη σταθερότητα, υπογραμμίζοντας πως το δυστύχημα των Τεμπών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να εκφραστεί μία συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου από τα δεινά μίας τετραετίας.

«Πλέον η ΝΔ είναι ανάδελφο κόμμα, δεν έχει εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, εκτός αν σκοπεύει να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται απομονωμένος και σε στρατηγικό αδιέξοδο, με μοναδικό αφήγημα την αυτοδυναμία, που αποτελεί ουτοπία. Επιζητά αλαζονικώς μία αυτοδύναμη κι ανεξέλεγκτη κυβέρνηση ΝΔ, γιατί ακόμα κι αν είναι πρώτο κόμμα, με το σενάριο της αυτοδυναμίας τελειωμένο ακόμα και στις δημοσκοπήσεις του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα διστάσει να πάει τη χώρα όχι μόνο σε δεύτερες, αλλά και σε τρίτες εκλογές, εκβιάζοντας κάτι που είναι αδύνατο, ή έστω σε μία βραχύβια κυβέρνηση- κουρελού με βουλευτές από άλλα κόμματα», υποστηρίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιθέτως, κατά τις ίδιες πηγές, ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα γιατί νίκη του, διασφαλίζει ότι από την πρώτη Κυριακή η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

«Όπως προκύπτει κι από τις δημοσκοπήσεις, αυτή η εξέλιξη κερδίζει διαρκώς έδαφος και, μάλιστα, με πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της προοδευτικής συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας την αποδοχή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς και τους κινδύνους της αλαζονείας Μητσοτάκη», προσθέτουν στην Κουμουνδούρου.

Στο σκεπτικό τους ενσωματώνουν και τα διδάγματα από τα Τέμπη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η αλήθεια και η δικαιοσύνη που επιζητά το πανελλήνιο και ιδίως η νέα γενιά για τα αίτια της τραγωδίας δεν μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο μετά από πολιτική αλλαγή.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ως υπόλογοι είναι με τη συγκάλυψη, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Η αποστροφή Μητσοτάκη πως έχει υποστεί ένα μεγάλο δημοσκοπικό χτύπημα είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την τραγωδία, με όρους, δηλαδή, στημένης επικοινωνιακής διαχείρισης, όπως ενοχλητικώς φάνηκε και στη συνέντευξή του, κι αποκλειστικώς μέσα από το πρίσμα του πολιτικού οφέλους κι απωλειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ