ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Παπαθανάση για το δάνειο και «άγρια κόντρα» στο Twitter

Μήνυση Παπαθανάση για το δάνειο και «άγρια κόντρα» στο Twitter
INTIME / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter, σχετικά με δάνειο που φέρεται να έλαβε «κούρεμα» 97%.

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Documento», όπου ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός «έκρυψε την περιουσία του για να μην κατασχεθεί», καθώς φέρεται να χρωστούσε 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης, απαντώντας σε ό,τι του προσάπτει η εφημερίδα, κάνει λόγο για «δεινή συκοφαντική εκστρατεία» εναντίον του και για «βαρύτατη προσβολή» της προσωπικότητάς του από τον κ. Βαξεβάνη και «τον λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη».

Η ανάρτηση Παπαθανάση: «Για την συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου από τον κ. Βαξεβάνη δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Άγρια» κόντρα Γεωργιάδη - Βαξεβάνη στο Twitter

Στο μεταξύ, η ανάρτηση που έκανε νωρίτερα, την Κυριακή (26/3), ο δημοσιογράφος, ο οποίος επικαλούμενος το δημοσίευμα της εφημερίδας του σημείωσε ότι ο κ. Παπαθανάσης «πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ από 1.800.000 χρέος. Δηλαδή 97% κούρεμα», έφερε την «έκρηξη» του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι:

«Είσαι ένας κοινός συκοφάντης και το κάνεις επίτηδες και μετά δόλου, κανένα κούρεμα δεν έχει γίνει στο δάνειο των 1,8 εκ που έλαβε η εταιρία της οποίας μέλος του ΔΣ και μέτοχος ήταν ο Νίκος Παπαθανάσης. Το δάνειο είναι ανέγγιχτο και οι διαδικασίες είσπραξής του συνεχίζονται. 0% κούρεμα! Αλλά εκμεταλλεύεσαι το πόσο άσχετοι είναι από τις Τραπεζικές πρακτικές όσοι σε διαβάζουν και στηρίζεσαι στους τοξικούς που θέλουν να γεμίσουν την πολιτική με λάσπη!».

Ο εκδότης, με τη σειρά του, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για προσπάθεια σύγχυσης, η οποία δεν αποδίδει όμως. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο αναπληρωτής υπουργός ως εγγυητής δανείου της εταιρείας του έπρεπε να πληρώσει «επειδή δεν πλήρωνε η εταιρεία 2 εκατ. ευρώ. Έδωσε 50.000 ευρώ και απαλλάχθηκε ως εγγυητής. Το δάνειο είναι προφανές ότι δεν το πληρώνει κανείς».

Η απάντηση Βαξεβάνη: «Λοιπόν καλή η προσπάθεια σύγχυσης αλλά δεν αποδίδει. Ο #Παπαθανασης ως εγγυητής δανείου της εταιρείας του, έπρεπε να πληρώσει επειδή δεν πλήρωνε η εταιρεία, 2 εκατ. ευρω. Έδωσε 50.000 ευρώ και απαλλάχθηκε ως εγγυητής. Το δάνειο είναι προφανές ότι δεν το πληρώνει κανένας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ