ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη περιοδεία - κρας τεστ Τσίπρα μετά τα Τέμπη – Η προεκλογική στρατηγική

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη περιοδεία - κρας τεστ Τσίπρα μετά τα Τέμπη – Η προεκλογική στρατηγική
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Την προεκλογική στρατηγική του είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου ΕΝΑ την Δευτέρα (27/3).

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και σταθερότητας τετραετίας κι όχι μια κυβέρνηση- κουρελού που δεν θα μακροημερεύσει», είναι το «ζουμί» της τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σε σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε πως βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο όταν μιλά για τα πρόσωπα κι όχι για τις πολιτικές.

Στο μεταξύ, ως ένα καλό κρας τεστ θα αξιοποιήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τη σημερινή (Τρίτη 28/03) περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Βοιωτία, την πρώτη μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Στις 11:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ στις 12:30 θα περιοδεύσει στην αγορά της Λιβαδειάς.

Στις 17:00 θα κάνει μια παρέμβαση στο συνέδριο STARFORUM (Α’ Κτίριο Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας).

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν πως υπάρχει μια αμηχανία μετά τους 57 νεκρούς και τη λαϊκή οργή που ξέσπασε για το πώς θα διαχειριστούν γενικότερα την προεκλογική περίοδο και δη, τις εξορμήσεις κι ομιλίες Τσίπρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως, όπως με την πανδημία διακόπηκαν απότομα οι «πολύ επιτυχημένες» λαϊκές συνελεύσεις, όπου οι πολίτες έθεταν απευθείας ερωτήματα στον πρώην πρωθυπουργό κι εκείνος απαντούσε, ομοίως με τα Τέμπη σταμάτησε η πορεία προς το λαό που είχε ξεκινήσει στο Περιστέρι, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη και θα συνεχιζόταν στην Καλαμάτα και σε άλλες περιφερειακές πόλεις.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, και κάθε ημέρα που περνά, αυξάνεται και η βεβαιότητά τους στην Κουμουνδούρου ότι η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι, που μπορεί να κριθεί από μία διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων, αλλά σε κάθε περίπτωση υπέρ τους.

Γι’ αυτό κι ο κ. Τσίπρας «δεν θα αφήσει σπιθαμή ελληνικής γης απάτητη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του, οι οποίοι τονίζουν πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη και να φέρει την πολιτική αλλαγή.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, θα λάβει το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αν και παραμένει άγνωστο αν θα συνοδευτεί αυτή του η τοποθέτηση με την τελευταία κοινοβουλευτική του αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως κι αν έχει, αποφασίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να διακόψει την αποχή της από τις ψηφοφορίες και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, τουλάχιστον ως προς τις διατάξεις του που αφορούν την ενίσχυση των συγγενών των θυμάτων καθώς υπάρχουν κι αρκετές άλλες που τις χαρακτηρίζουν ρουσφετολογικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ