ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» για τον φράχτη στον Έβρο - Αποπομπή Παπαδημουλή ζητά ο Θεοδωρικάκος

«Πόλεμος» για τον φράχτη στον Έβρο - Αποπομπή Παπαδημουλή ζητά ο Θεοδωρικάκος
EUROKINISSI/ΓΤ ΠτΔ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

 Την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που απαγορεύει στην ΕΕ τη χρηματοδότηση κατασκευής Φράχτη στα εξωτερικά της σύνορα.

«Ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το διώξει, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως την απαράδεκτη θέση του στην Ευρωβουλή, άρα αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας και κρατά μια συμπεριφορά που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Τόνισε πως «το ψήφισμα είναι συνεπές στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και στη στεριά τα αφήνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Υπογράμμισε ότι αποτελεί ξεκάθαρη απόφαση του Πρωθυπουργού να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Φράχτη κατά μήκος των 140 χλμ των ελληνοτουρκικών συνόρων. Υπενθύμισε ότι ήδη έχουν κατασκευασθεί 37,5 χλμ και αύριο, παρουσία του Πρωθυπουργού στον Έβρο, θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χλμ, με κόστος 100 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει προβλεφθεί να καλυφθούν από τον τακτικό Προϋπολογισμό της χώρας μας. Το 2022, είπε, απετράπη η παράνομη είσοδος 265.000 μεταναστών στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαδημούλης εισηγήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο να σταματήσει η χρηματοδότηση για την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα Ευρωπαϊκής Ένωσης, «δείχνοντας» ουσιαστικά και τον φράχτη στον Έβρο.

Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος σε ανάρτησή του σχολίασε πως «η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες «λιάζονταν» στην επικράτειά μας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σε αναρτήσεις του κάνει λόγο για«fake news και αντι- ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα».

«Η δήθεν ''τροπολογία Παπαδημούλη'' είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου και την ψήφισε και το μισό ΕΛΚ. Περιλαμβάνεται σε έκθεση που εγκρίθηκε με 28 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά. Ψηφίστηκε δηλαδή ΚΑΙ από το ΕΛΚ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ