ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στις 5 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για το κόμμα Κασιδιάρη

Εκλογές 2023: Στις 5 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για το κόμμα Κασιδιάρη
O Ηλίας Κασιδιάρης στη δικαστική αίθουσα Eurokinissi

Στις 5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος αναμένεται να αποφασίσει για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και κατά πόσο θα επιτραπεί στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή να συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στις στις 5 Μαΐου το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Σημειώνεται πως μόνο οι δικαστές του πολιτικού τμήματος είναι αρμόδιοι για να ανακηρύξουν τα κόμματα βάσει των τελευταίων νομοθετικών διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές επικεφαλής που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, μεταξύ αυτών και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες πριν τα κόμματα που επιθυμούν να κατέβουν στις εκλογές θα πρέπει να έχουν καταθέσει το όνομα και το σήμα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ