ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρακτικές λύσεις και άσκηση πίεσης στο ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρακτικές λύσεις και άσκηση πίεσης στο ΠΑΣΟΚ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή παρουσίαση στο Περιστέρι του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Πρακτικές λύσεις για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, αλλά κι άσκηση πίεσης στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για κυβερνητική συνεργασία χαρακτήρισαν τη χθεσινή (Τρίτη) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι.

Συλλογική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, προστασία από ρευστοποίηση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης κι αγροτικής γης, συμμετοχή του Δημοσίου με την επιδότηση μέρους της ρυθμισμένης οφειλής μέσω του Ταμείου Αναδιαρθρώσεων, καθώς κι εποπτεία και συντονισμός της όλης διαδικασίας από τη Δημόσια Εποπτική Αρχή.

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα αποτελέσει βασικό σημείο, αλλά και προϋπόθεση προγραμματικής συμφωνίας ώστε να γίνει ο πρώτος νόμος που θα περάσει αυτή που φιλοδοξούν στην Κουμουνδούρου να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, προοδευτική δηλαδή.

Την ίδια στιγμή, είναι και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα- θα το τονίσει και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή- να μην ακολουθήσει την «τοξική» προεκλογική ατζέντα της ΝΔ, όπως τουλάχιστον τη χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλωστε, την θεωρεί κι έμμεση ομολογία πως το σημερινό κυβερνών κόμμα είναι στην πραγματικότητα δεύτερο στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως η Κουμουνδούρου και τα στελέχη της δεν θα σηκώνουν το γάντι όταν αισθάνονται πως προκαλούνται, όπως συνέβη και χθες Τρίτη με τον Γιάννη Ραγκούση.

Την ίδια ώρα, σηκώνουν ψηλά την υπόθεση των παρακολουθήσεων για τρεις λόγους: πιστεύουν ότι φθείρει τη ΝΔ κι αναδεικνύει το δικό τους ηθικό πλεονέκτημα, αποτελεί πάτημα οικοδόμησης κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ εκτιμούν πως θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις 21 Μαΐου. ΄

Η υπόθεση της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού Predator βρίσκεται πια στα χέρια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και θα είναι πολύ δύσκολο, όπως πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ, από εδώ και πέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να προσπαθεί να κρύβει το σκάνδαλο κάτω από το χαλί, «όπως κάνει τόσο καιρό με την αγαστή βοήθεια του φιλοκυβερνητικού Τύπου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το ότι η κυβέρνηση αρνείται να δώσει απαντήσεις στην Επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής για το θέμα, αλλά και να συναντήσει την Επιτροπή LIBE για τη διάβρωση του κράτους δικαίου στη χώρα μας σφίγγει τον κλοιό, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, που θεωρούν πως κερασάκι στην τούρτα θα είναι η δημοσιοποίηση σχετικού πορίσματος της LIBE περί τα τέλη Απριλίου, μεσούσης δηλαδή της προεκλογικής περιόδου.

Στο μεταξύ, στην Κόρινθο συνεχίζει σήμερα τις ανά τη χώρα περιοδείες του ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται στις 11.00 στον πεζόδρομο Κολοκοτρώνη και Πυλαρινού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» θεματική εκδήλωση για τις μεταφορές και τις υποδομές στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών με τις παθογένειες που αυτή ανέδειξε για το σιδηρόδρομο κι όχι μόνο.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες θεματικές ενότητες, σε συνέχεια και της χθεσινής στο Περιστέρι για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία που θα προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, ενώ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στον Πύργο Ηλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ